Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért utáljátok sokan ennyire...

Miért utáljátok sokan ennyire a macskákat?

Figyelt kérdés
Fel vagyok háborodva.Manapság egyre inkább azt tapasztalom,hogy csomó ember gyűlöli a macskákat.És ezt természetesnek veszik.Ha pl.elütnek egy macskát az úttesten,senkit sem érdekel.Még röhögnek is rajta.De,ha egy kutyát ütnének el,akkor nyilvánosan meglincselnék a vétkest.

2017. ápr. 20. 17:39
1 2 3 4
 21/36 anonim válasza:
95%

17:

Amit a kutyák csinálnak, annak semmi köze az önzetlenséghez, pusztán ösztön. Simán volt olyan eset, hogy idős asszony bekerült a kórházba, és mikor később hazakerült, a kutyája megtámadta, mert addigra a kutya már nem tekintette falkavezérnek. Nem vagyok sem a kutyatartás, sem a macskatartás ellen vagy mellette, de az állatoknál értelmezhetetlennek tartom az önzőség, önzetlenség fogalmát, ezeket csak az emberek ragasztják rájuk.

2017. ápr. 20. 22:12
 22/36 anonim válasza:
Jobban szeretem a macskákat más háziállatoknál.
2017. ápr. 20. 22:17
 23/36 Kata-92 ***** válasza:
100%
Nem minden macska önző, van amelyik szereti a gazdáját. Nekem maine coonom volt ( az hasonlít mondjuk a legjobban a kutyához) és nagyon szeretett. Volt, hogy rossz kedvem volt, rögtön jött ugrott az ölembe és vigasztalt, amikor megmérgezte valami szintén értelmes kedves ember, akinek kb annyi agya lehetett mint amiről a kérdező mesélt mennem kellett kreszre de állatorvoshoz kellett vinni megkértem volt barátom vigye el. ELkísértem őket a kreszig majd átadtam neki, a macska hangosan sírt két utcáról is hallottam és utánuk szaladtam, mert nem akartam, hogy sírjon, megfogtam és rögtön abbahagyta. Egyszer rosszul voltam, hazajöttem a gyakorlatról a bölcsődéből, a sarkon várt engem, pedig nem akkor jöttem, mai napig nem tudom, honnan tudta, hogy előbb jövök. A mérgezést túlélte, de sajnos télen elütötték, pedig nem engedtük már ki, de kiszökött ilyen emberek vannak. Nem érdekel igaziból, hogy szeretik e a macskákat, én a kigyókat utálom, sokan azt tartanak, de nem bántanám direkt, mert én nem szeretem. Mindenki azt tart, amit akar, és azt szeret, amit akar, de nincs joga senkinek sem más állatát bántalmazni.
2017. ápr. 20. 22:25
 24/36 anonim ***** válasza:
48%
Én is fel vagyok háborodva, hogy valaki egy macska kontra kutya kérdésnél a második hozzászólásában odaveszi melléjük a gyereket.. És nem a macskákat utálom, hanem az ilyen nem kedves embert, aki állatban méri a gyereket.
2017. ápr. 20. 22:35
 25/36 anonim ***** válasza:
37%

" #17 A kutya egy falkaállat, az ösztönei mondják neki, hogy hódoljon be a falkavezérnek (jelen esetben a gazdájának), viszont ha egy macska összebarátkozik veled, akkor tudod, hogy ez nem azért van, mert a főnökének tekint, hanem mert tényleg szeret veled lenni."

Nézetbeli különbség van. Te jobban örülsz, ha azért megy oda mert szeret, nem azért, mert főnöknek tekint. Én azt akarom, hogy tekintsen főnöknek. Szempontok. De amúgy igaza van az egyik válaszolónak: én is utálom a macskákat (de az oroszlános hasonlat butaság, nem macskafélékről volt szó), de ez nem jelenti, hogy bántanám őket. Vigyáztam már a szomszéd cicájára, felneveltem talált macskát. Volt osztálytársaim közül is utálok párat, de nem megyek át rajtuk traktorral.

2017. ápr. 20. 23:11
 26/36 anonim ***** válasza:

#25 A hozzászólásomnak nem az volt a lényege, hogy mennyivel jobb az a szeretet, amit a macskától kapsz, hanem az, hogy igenis kapsz a macskától szeretetet, csak az nyilván nem olyan rajongó, mint a kutya szeretete.

Érted.

#17 azt írta, hogy a macska nem tud szeretni, én meg feleltem, hogy igen, csak máshogy.

És megint, kedves kutyás: nyugodtan lehetnek preferenciáid, de az nem azt jelenti, hogy a másik állat teljesen rideg és érzéketlen.

2017. ápr. 21. 00:23
 27/36 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom, mások miért ilyenek, én nagyon kevés állatot rühellek s az azt hiszem, mind élősködő.

Nem szeretem különösebben a kutyákat, de nincs velük bajom, amíg nem akarják megölni a macskámat vagy nem tépik szét valamimet, esetleg engem. S tudom, hogy csodálatos társ lehet valakinek.

A macskákban egyébként pont azt szeretem, hogy általában önzőek és önállóbbak. Én lusta és önző vagyok (nem tartom őket rossz tulajdonságnak, ha nem viszi túlzásba az ember, a lustaság programozói erény, önzés pedig kell az élethez), s szeretem a kb. egyenrangú kapcsolatokat állatokkal. A macska ilyen jó ismerős számomra, nem házikedvenc, még ha van is egy enyhe elkerülhetetlen asszimmetria. Kölcsönösen élvezzük egymást :)

Sokféle ember van, kinek ez fontos, kinek az. Ki macskás, ki kutyás, ki mindkettő, ki egyik sem. Valamiért egyesek csak a saját kis világukban élnek s nem akarják megérteni, hogy másnak más a fontos, nem Egy Igaz Út létezik.

2017. ápr. 21. 01:23
 28/36 anonim ***** válasza:
1%

Ha egy kutyának enni adsz azt fogja gondolni, hogy te vagy isten...,ha ezt egy macskával teszed ő azt fogja gondolni, hogy ő isten...

Egy kutya ha szeret soha nem fog elhagyni, de ha egy macska a szomszednál eggyel több falat húst kap akkor oda megy...

2017. ápr. 21. 06:17
 29/36 anonim ***** válasza:

"#25 A hozzászólásomnak nem az volt a lényege, hogy mennyivel jobb az a szeretet, amit a macskától kapsz, hanem az, hogy igenis kapsz a macskától szeretetet, csak az nyilván nem olyan rajongó, mint a kutya szeretete. "

Oké, ebben lehet, hogy igazad van.

2017. ápr. 21. 09:18
 30/36 anonim válasza:
93%

28:

Egészséges lelkületű embernek minek egy olyan állat, amelyik istennek tekinti?

2017. ápr. 21. 09:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!