Mondhat ilyet egy állatorvos?
Nem tudom, mi bajod. Hiszen az állatorvos nem ismeri a cicátokat. Alapból nekik van egy fogásuk, amivel viszonylag ügyesen meg tudják nézni a cicák torkát, fogát, vagy beadni torokra gyógyszert, de egyes cicák lehetnek, akiknél nem feltétlenül működik, pl. egy nagy testű vad macskánál. Mivel nem tudja, milyen a cica, nyilván nem garantálhatja, hogy sikerül.
De ha nem volt szimpatikus neked, ahogy mondta (nyilván te hallottad, hangsúlyt stb.), akkor keress egy másik helyet inkább.
Miért ne mondhatna? Végül is teljesen igazat szólt. Ha sikerül,akkor igen.
De ha magad nem tudod beadni akkor egy idegen akitől lehet hogy fél az állat, még nagyobb küzdelem árán fogja beadni és ez felesleges stressz neki,neked meg felesleges pénzkidobás. Bár ha már amúgy is ott vagy a rendelőbe macskástúl ,akkor már mindegy.
Mellesleg sokkal egyszerűbb porrá törni (nem a macskát) és konzerv tápba bekeverni aztán feltálalni a kissé kiéhezett cicmánynak.
Szerintem ez a telefonhívás teljesen felesleges volt.
Pláne ha rendszeresen viszed oltatni akkor tudnod kéne hogy mindig beadják kérdés és gond nélkül.
Hát én is ezt tettem volna. "Ha sikerül" hát ha ő adja be, nem biztos...
Nálunk, mikor orvos adta be, csipesszel tette a szájába. Hát én egyszer próbáltam tablettaként beadni neki, majd némi küzdelem után másnapra halasztottam... :-). Azóta úgy csinálom, hogy porrá töröm, és egy nagyon pici májkrémbe belekeverem (mikroműveletek kanálban). Azért pici májkrémbe, mert annak olyan az állaga, hogy könnyen belekeverhető, és ha sok, akkor nem eszi meg mindet. Meg már mástól is hallottam, hogy valószínűleg jó xar íze lehet a féreghajtónak, így ha kis adag az egész, gyorsabban lemegy. (Kutyáknak amúgy már láttam ízesítettet). Szóval kb. fél kávés (mokkás)kanál májkrémről beszélünk, amit az ujjamról elnyalogat. Egyszer nagyobb adagra sikerült, akkor a maradékot rákentem a lábfejére, onnan lenyalta. Így meg biztos vagyok benne, hogy mindet megette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!