A szobacicákat érdemes beoltatni?
Két perzsa cicám van, lakásban élnek a 3. emeleten, és soha nem járnak ki.
Az állatorvos eddig minden évben erőltette az oltást, azzal az indokkal, hogy "soha nem lehet tudni, behozhat valamit az ember a lakásba a cipővel".
Egy "alap oltást" javasolt mindig, két cicára összesen 15 ezer forintot fizettem legutóbb.
Ez az oltás valóban megvédi a cicákat a lehetséges betegségektől?
Igen!Vannak nagyon súlyos macskabetegségek amik sajnos végzetesek lehetnek,vagy nagy szerencsével meggyógyítható a macska,de annak jóval nagyobb a költsége,mint az oltásnak.
Én is oltatom minden évben,nálunk 3500 forintot szoktam fizetni a cicusért,de akkor a kutyus is oltva van,összesen fizettem a télen 11 ezret a két jószágért,annyit bőven megérnek,egy havi kajájuk költsége több.
A 15 ezer forint összesen, 2 szobacica oltásáért sok, vagy reális ár? A doki ilyenkor eljön a lakásomba.
Budapesti vagyok.
Teljesen reális, nálunk is a nagy kombinált oltás ((fertőző orr-légcsőgyulladás, fertőző gyomor- és bélgyulladás,
calicivírus okozta nátha, chlamydiosis, macskaleucosis) 7500 ft per cica, Szegeden.
A pesti árakat nem ismerem, hogy ott ez mennyire reális, viszont az tény, hogy érdemes beoltatni. Évente egyszer, kiszámíthatóan szerintem nem vészes ennyi pénz (Nálam 5 macska, plusz két kutya, a kutyáknak kétféle oltás van.), inkább ez, mint váratlanul, betegség miatti kezelés költsége jöjjön. Persze, ez így se 100%-ban kizárható, mert van sok más betegség, baleset, stb, de legalább valamennyit kivédünk, és nyugodt a lelkünk, hogy amit lehetett, megtettünk. Legalábbis nekem, más lehet, nem így van vele :)
(Illetve a kisállatbiztosítás is, ami köthető magában, vagy van egyben lakásbiztosítással, csak úgy érvényes, ha megvan az éves oltás, de ez már csak plusz infó, tudom, nem mindenkinek van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!