Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A szobacicákat érdemes beoltatni?

A szobacicákat érdemes beoltatni?

Figyelt kérdés

Két perzsa cicám van, lakásban élnek a 3. emeleten, és soha nem járnak ki.

Az állatorvos eddig minden évben erőltette az oltást, azzal az indokkal, hogy "soha nem lehet tudni, behozhat valamit az ember a lakásba a cipővel".

Egy "alap oltást" javasolt mindig, két cicára összesen 15 ezer forintot fizettem legutóbb.

Ez az oltás valóban megvédi a cicákat a lehetséges betegségektől?

2017. ápr. 4. 08:34
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Igen, attól félek, hogy máskor is lenyúl.

Érdekes, hogy amikor kijön oltani, meg sem nézi a cicákat, csak "benyomja" a szurikat, elveszi a pénzt, és sietősen távozik.

2017. ápr. 4. 09:57
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem Pesten reális ár,főleg ha házhoz is megy a doki. Én a 13.kerületben a kis kombináltért fizetek rendelőben 6500 forintot,a nagy 7500 forint lenne(a macskám érzékeny a leukózis oltóanyagára ezért ezt külön adatom be).Sajnos itt ilyen árakon dolgoznak az állatorvosok,gondolom a kiszállási díj miatt kèr el egy kicsit többet.
2017. ápr. 4. 14:07
 13/20 anonim ***** válasza:
Én kombinált plusz veszettség ellen fizettem 6000Ftot. Budapesti rendelő. Lehet drága, viszont tíz percre lakom tőlük, ezért nincs kedvem máshova vinni, a cica szereti a dokit és nyugton tűri a vizsgálatot meg az oltásokat, úgyhogy én inkább viszem oda. Az ivartalanítást is ő végezte és teljesen komplikáció mentes volt. Az 13000 Ft, nősténynek. Ha valami ritka súlyos baja lesz, és állatkórházba kell vinni, akkor majd elviszem máshova, egyébként nem kerül olyan sokba ez az évi egyszeri 6000Ft.
2017. ápr. 4. 15:23
 14/20 anonim ***** válasza:
#13 ez teljesen reális ár Bp-n. Kombinált+veszettség, de a 12# nél a 13 kerületben baromi drága a 6500ft kombináltért, ami sem a veszettség ellenit sem a leucosist nem tartalmazza.
2017. ápr. 4. 15:32
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ilyenkor is érdemes oltani.

Egyrészt cipővel bárki bevihet bármit. Másrészt a mienk ha bejön egy légy vagy bogár (ki tudja honnan és mivel fertőzött), ő azonnal levadássza és megeszi.

Az én dokim még azt is erős veszélynek tekinti, hogy néha a bejárati ajtó elé kiengedte apukám, szerinte már így nő a bolhásság veszélye, mert a házban más állatokat is tartanak.

Egyébként ha későbbi komolyabb betegségek díjától félsz, akkor pláne megéri megelőzni a bajt.

Kiszállással szerintem ez teljesen reális ár. Az nagyon meg tudja dobni, hogy nem te viszed be a rendelőbe. ÚGyhogy ezzel tudnál spórolni esetleg.

2017. ápr. 4. 15:34
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

De miért megy házhoz a doki?Miért nem viszed el a rendelőbe?Szerintem olcsóbb lenne.

Nálunk az állatorvosnál csak a házhoz menés tizenezres plusz költség.Nálatok is biztosan felszámol valamennyit..

Vidd be a rendelőbe őket szerintem, ha sokalood.

De számlán rajta kéne legyen,hogy miért mennyit fizetsz.

Vagy nem kapsz számlát?

Lehet másik dokit kéne keresni

2017. ápr. 5. 08:19
 17/20 anonim ***** válasza:
Számlát a dokitól?Hát én még olyat nem láttam.
2017. ápr. 5. 08:22
 18/20 A kérdező kommentje:

Nem értem, miért gondolja valaki, hogy mindenki be tudja vinni a macskákat a rendelőbe?

A kandúr hatalmas, 7,5 kg és van egy kb. 5 kg súlyú nőstény is. Nem kövérek, csak szép nagyok. Két doboz kell, mert egy dobozban nem férnek el.

Térd ízület gyulladásom van, ezt a súlyt nem cipelhetem, és ezzel a két dobozzal nehéz tömegközlekedéssel eljutni bárhova.

A nőstényt külön még talán elvihetem, de ennek mi értelme van, ha a kandúrt nem tudom vinni és miatta ki kell hívni a dokit?

Autóm viszont nincs.

2017. ápr. 5. 08:32
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk (es masik 3 helyen, mert körbe érdeklődtem) 10.000 egy kombi oltás egy cicara. Budapest. Es ez csak a kombi, ebbe ügye nincs benne minden.

Es igen, erdemes, mi is cipon vittünk fel a lakasba egy vegzetek vírust... :(

2017. ápr. 6. 07:05
 20/20 anonim válasza:
100%
Az enyém ad számlát (Eger). Szóval van, de tény, hogy ritka...
2017. ápr. 7. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!