Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Nem fog tőlem eltávolodni a...

Nem fog tőlem eltávolodni a cicám?

Figyelt kérdés

Van egy 5 éves cicám, aki nagyon kötődik hozzám. Megvan a napi rutinunk, hogy mikor fekszik az ölembe. Ezt nem teszi, ha vendégem van. A párom külföldön dolgozik, mikor itthon van, akkor a cica nem jön oda hozzánk (nem fél tőle, csak valamiért csak azt szereti, ha egyedül vagyok).

Most szeretnék egy kutyát, de félek, hogy megviseli a cicát. Szerintetek? Megszokja és visszamerészkedik hozzám?

2017. ápr. 2. 14:09
 1/4 Ranor válasza:
Sőt , többet fog melleted lenni ,mert féltékeny lesz .
2017. ápr. 2. 14:11
 2/4 anonim válasza:
Nem vagyok állatorvos. A kutyát nem ajánlom. A macska kicsit fél ha vendég van. Megoldás: kosztot adni (kedvenc falatot) ha vendég van. Ha lehajol símogasd meg. Ne erőltesd az ölbevételt csak símítsd meg ha vendég van. A gyerekek is valószínű mérsékeltebben viselkednek ha vendég van - nem puszilja agyonra az anyját, nem ordít annyit. A macska akkor megy az ölbe ha különösen meleg családias a hangulat. A vendég egy kicsit, még ha nem is fél megzavarja ezt az atmoszférát. Szoktasd: vendég jön: símogasd vagy ha nem akarja csak símítsd meg. Ha a vendég távolabb ül tőled felméred: lehet hogy a hóna alá nyúlhatsz és az öledbe teszed. Amikor landol rögtön símogassd hogy megnyugodjon: lehet hogy ott marad. Helyzet és macskafüggő: lehet hogy kimegy/kiugrik az öledből, akkor hagyd hagyj menjen de símítsd meg utána ha lehet. Ha van vendég amelyiknek már megengedte hogy símogassa az is megsímogathatja, de ne kényszerítsd rá hogy vadidegen símogatását fogadja mert az felrúgja az egészet. Rászoktathatod hogy akkor az öledbe menjen, de a dolog nem olyan fontos: az a fontos hogy szeret. A kutya fölborítja a dolgokat mindettől függetlenül és a macska vagy elfogadja vagy nem. Én nem ajánlom a kutyát, ott a cica, szeresd.
2017. ápr. 2. 14:24
 3/4 A kérdező kommentje:

Az nem zavar, hogy nem megy oda a vendégekhez. Ez az ő dolga, én sem szeretem az idegeneket:) Még kicsi volta én is a szobámban maradtam inkább, ha jöttek a szüleimhez. Inkább az a fura, hogyha a párom itthon van (akit egyébkén kedvel, mert ha ketten vannak az ölébe ül), akkor jön nyávog, látom, hogy szeretetet szeretne, de nem jön ide. Ha felveszem, akkor az esetek felében ottmarad velünk.

Jó lenne, ha megtudna szokni egy kutyust.

2017. ápr. 2. 14:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én cicám is ilyesmi. Mi szereztünk egy kis testű kutyát is, ami párom nagy vágya volt. Mivel a cica engem tekint elsődleges gazdinak, a kutya meg barátomat, ők nem nagyon féltékenykedtek egymásra. Mondjuk olyan jóban sincs vele, szerencsére a kutya nyugodt békés természetű, így nem bosszantja a macskát, néha alszanak együtt, de nem foglalkozik vele ennél többet. Nekünk ez is jó volt, féltünk, hogy nem jönnek majd ki.
2017. ápr. 3. 09:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!