Vannak itt olyanok, akik csak száraz táppal etetik a cicájukat? Milyen márkával?
A Josera valóban nagyon jó, de csak ha az ár/érték arányt is érvnek vesszük.
(Persze különben sem rossz, mellélőni nem lehet vele)
De ha van pénzünk drágább tápokra, akkor Acana, Orijen jobb. Ha nem támogatod a gabona mentességet (ahogy sokan), akkor a Royal Canin is jó(bb) lehet (bár én a gabona mentességben hiszek), csak az utóbbi az tényleg irreálisan drága az összetevőkhöz képest, ettől még sokaknak bevált.
Nálunk Szigetszentmiklóson van egy állatos bolt ahol Leonardo tápokat adnak 1600Ft/Kg-ér... Mondanom sem kell, hogy mi így azt adjuk, a kacsás rizses változatot, nagyon minőségi es így még az amúgy rosszabb Purina One-nál is olcsóbb. És néha rendelünk netről szintén Leonardo konzerveket, ami hát aranyárban mozog, de olyan heti 2x kapnak csak, vagy Animonda alusat az picit olcsóbb, de mindkettő jó.
Illetve egy hónapban néhányszor enyhén főtt húst.
Még annyit a kérdéseddel kapcsolatban, hogy egyébként erre itt nem fogsz választ találni sajnos... Ez a dolog, hogy kell e a száraz mellé alus vagy konzerv még az állatorvosok között is rendkívül megosztó. De pl. országonként is nagyon változó, brit és német fórumokon sokkal nagyobb "bűn" csak szárazzal etetni mint egy kicsit rosszabb összetételű táppal, itthon viszont a boltban van hogy az eladó egyszerűen nem akarja eladni az azonos márkájú (mondjuk Royal, Vagy Leonardo) alutasakosat a szárazz mellé mert hogy az elég magába. Pedig szerintem nem véletlen, hogy mindkettőt gyártanak.
Viszont ha jól tudom az a cég ami az Orijent (szuper prémium) és Acana-t (prémium) gyártja (ugyanaz a cég gyártja) az egyálltalán nem gyárt nedves tápot.
Ugyan arról lehet vitatkozni, hogy mennyire jó a 100%ig gabonamentes táp (szerintem jó, a természetben elejtett állatok gyomortartalmában max. 5% gabona van), hiszen nem nagyon vannak még olyan macskák akiket 15 éven keresztűl folyamatosan ilyennel etettek, így nem ismerhetjük a tényleges eredményt, de mindenképpen az egyetlen olyan tápok ezek melyek nevén nem esett csorba abban a bizonyos kínai botrányban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!