Száraz macskatáp, vélemények?
Megfelelő az, ha csak száraztáppal etetek?
Royal Canint adok a cicámnak az állatorvos és a tenyésztő javaslatára. A neten viszont azt olvastam, hogy ugyanolyan rossz, mint a whiskas. Az RC-n nincs feltüntetve a hústartalom, ezért kicsit megijedtem. A fehérjetartalma magasabb, de ez is %-os arány. Nem tudom, hogy az számít-e, hogy a fehérje növényi vagy állati eredetű?
Acana és Orijen azok, amikről sok jó hallani. Tényleg jobbak mint a Royal? Honnét lehet ezt megtudni? Köszönöm a segítséget előre is :)
Royalnál csak a nevet fizeted meg inkább...
Általában azért azt javasolják, mert szerződésben állnak vele a reklámért... ezért van az, hogy belépsz a rendelőbe és mindenhol a Royal név néz veled szembe.
Ha megteheted anyagilag Orijent, Taste of the Wild-et javasolnék.
Vagy a Fressnapf-nak van egy saját márkása, amiről jókat olvasok, esetleg azt (Wilderness a neve).
Köszi a válaszokat! Ha Orijent kezdek el neki adni, érdemes más táppal vegyítenem, hogy ne unja meg? (Csak 3 variációja van.)
Illetve ivartalanított cicának is megfelelő? Nem fog vesebetegség kialakulni nála?
Néztem a Taste of the Wildet is, de második összetevője az egyik típusnál borsó a másiknál burgonya, szóval abból van benne majdnem a legtöbb? :( Az Acanánál és az Orijennél az első 2sorban csak húsok vannak. Sajnos a Royalnál is a második összetevő a kukorica.
Azt hiszem egyértelműen az Orijen a legjobb ezek közül.
Azért félek váltani, mert ivartalanított cicám van és a Royalnak van sterilised tápja a többinek meg nincs. Másrészt születésétől fogva Royalt kapott, nem fogja megviselni a gyomrát? Persze fokozatosan szokatnám át, de nem akarom, hogy baj legyen.
En Acana-t adok a macskanknak.
A royal canint probaltuk, de a macska nem ette meg, de pl a szuleim macskai szeretik. Az enyem inkabb ehsegszrajkolt.
Ekkor neztem ki az acanat es az orijent, eloszor az acanat probaltuk es azt szereti nagyon. Tobb, mint egy eve eszi, egeszseges, szep a szore, minden rendben van. Igy az orijenig nem jutottunk el, de ha ezt esetleg megunna, akkor azt probalnam ki.
RC-t ne adj neki. Rossz táp. És hidrolizált fehérjéket tartalmaz, és az különösen rákkeltő.
Igen, számít, hogy állati vagy növényi fehérje van-e benne. A ragadozóknak állati fehérjére van szükségük. Én a nagyon magas fehérje tartalmú tápokat nem ajánlom, mert már vesztettem el cicát vesebetegségben... :(
A Sanabelle macskatáp állítólag nagyon jó. Keress rá. Avval nem foghatsz mellé.
Az én cicám most Happy Cat Supreme tápot kap, meg Purina One-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!