Száraz macskatáp, vélemények?
Megfelelő az, ha csak száraztáppal etetek?
Royal Canint adok a cicámnak az állatorvos és a tenyésztő javaslatára. A neten viszont azt olvastam, hogy ugyanolyan rossz, mint a whiskas. Az RC-n nincs feltüntetve a hústartalom, ezért kicsit megijedtem. A fehérjetartalma magasabb, de ez is %-os arány. Nem tudom, hogy az számít-e, hogy a fehérje növényi vagy állati eredetű?
Acana és Orijen azok, amikről sok jó hallani. Tényleg jobbak mint a Royal? Honnét lehet ezt megtudni? Köszönöm a segítséget előre is :)
Hát a Royalnál márpedig jobbak az tuti.
Azt tele nyomják kukoricával, a szagán is az érződik. A csomagolás adatok is félrevezetőek. Egyszóval megbízhatatlan az egész, csak flancolás, a nevet veszed csak meg.
És több rosszat hallottam már Orijenről is, a Britben szintén nem bíznék. Nem egy olyan sztorit olvastam hogy a zsákot kibontva volt benne minden. :(
Úgyhogy ez elég relatív, hogy kinek mi számít jó tápnak. Én nem azt mondtam, hogy a Purina vagy a Happy Cat a legjobb lenne, de ezt tudom magunknak megengedni, és arra pont elég, hogy egészséges, boldog macskáim legyenek tőle.
A royal canin nem rossz táp, de a minőséféhez képest nagyon drága.
Az ivartalanított macskás fajtában 34.0 % össz. fehérje van, ennek min. 51%-a hús és max. 49 % lehet növényi, hiszen az van másodiknak feltűntetve... Mindenki számolja ki magának, hogy ez mennyi állat fehérjét jelent, ez a minimum lehetőség. Az mondjuk rossz, hogy nincs részletes feltűntetve, valamint ez a táp hőkezelt húst tartalmaz, míg az acana és orijen nem, ami pozitív dolog.
Az orijen 42.0 % össz. fehérjét tartalmaz, ebből min. 90% állati eredetű, valamint még csak az orijen és az acana nem keveredett nagyobb botrányokba.
Ez a vese betegség dolog pedig butaság, legalábbis nem a fehérje miatt áll fent a veszély, akik barfoznak azoknak a macskáik sem lesznek vese betegek, holott az 100% hús.
Valamint az orijennel az emberségesebb haszonállat tartást is támogatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!