Szerinetek is az 50 felettiek nagy többsége máshogy áll a cicat tartáshoz?
Szerintem ez nem életkor függő.
Vannak, akiknek az állat darab-darab, fugetlenül attol, hogy kutya-macska vagy disznó.
És vannak, akik még képesek a szeretetre.
Szerintem tévedsz. Ha valaki tényleg azt akarja, hogy annak az állatnak jó legyen, akkor utanajár, vagy elfogadja a okosabbak véleményet, hogy az kell, mert jobb lesz az állatnak.
A leszarom viselkedés életkorfüggetlen.
Sőt, az égész állattartáshoz...
Ők más korba születtek, máshogy szocializálódtak és más az értékrendjük is.
Bár a korhatárt feljebb vinném 70 év felettiekre. Ezekből a falusiak megtapasztalták a kacsatömést, a rutinszerű tyúkölést és a disznóvágást. De szerintem még sok városi is megszerezte ezt a tapasztalatot.
Ilyen körülmények mellett megtanulták, hogy nem szabad túl szorosan kötődniük az állatokhoz. Máshogy talán nem is lehet ez kibírni.
Meg ugye ők nyugdíjasok és kevésbé van pénzük ezekre a dolgokra. A macskák meg speciel falun szabadon szaporodnak és random odaszegődnek házakhoz. A néninek meg a tescos tápra még van pénze, de az oltásra már nincs. Pedig lehet, hogy ő csak jót akar a cicának azzal, hogy nem hagyja éhenpusztulni.
Az 55 éves volt vidéki tanárom ivartalanítatta és oltatta a cicáját, akire 3. gyermekeként hivatkozott. Városban élő huszonéves ismerősöm pedig mondta, hogy náluk azért nincs ivartalanítás, mert ott úgyis lesz gazdája a kicsiknek, vagy elüti egy autó és mindegy...
Tehát szerintem teljesen mindegy, bármilyen korban és élethelyzetben lehet tisztában valaki a megfelelő állattartással és fordítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!