Szerinetek jó ötlet a macskat pórázon hámmal avgy nyakörvvel sétáltatni?
Nah az első válaszoló egy igazi állatkínzó :P
Aki lakásban tart egy macskát, és még azt is hiszi hogy ez számára a legjobb az elég nagy hülye, már bocs!
Nem kell sétáltatni azt a szegény állatot, ki kell engedni a szabadba...én 10 éve kinntartom a macskáimat, és még soha a büdös életben nem volt olyan gond, hogy beteg lett volna mert egy oltása hiányzott...pedíg eléggé kivoltak téve például kullancsveszélynek, és a sündisznó ismeretlen kórokozóinak...de nem kapták el, mivel hagyom őket szabadon, hadd legyen akkora területük amekkorát meg tudnak védeni a tbbi macskától!
Ez persze nem azt jelenti, hogy hagyom őket megfagyni, és enni is csak akkor kapnak ha előhozzák a pincéből a megfogott egereket...de ha négy fal közé zárjuk az egy macskának börtön.
Ismét az elsőválaszoló remek írásából egy példa: a macskafű! Nah most őszintén van olyan ember aki szerint a macskának jobb egy 30x30-as kis tálsában elültetett fű egy egész kertnyi friss fű, és föld helyett? Ne legyünk már nevetségesek!
Első vagyok. Nem állatkínzó vagyok, hanem állatbarát, de gondolom, a kérdés feltevője nem kertes házban él, hanem valszeg emeleti lakásban. Különben nem kérdezett volna ilyet...
Macskának is nyilván a kert a jobb, de tapasztalatból tudom, hogy a gazdi nyújtotta biztonságos környezet legalább ennyire fontos. Szobacicák (boldog szobacicák) vannak, voltak és lesznek, valamint társasházban, emeleten lakók is. Kóbor macskának lenni autóval kivasalva gondolom rosszabb, mint emeleten, a gazdival játszani.
Állatkínzó tk. az, aki nem segít, nem fogad be gazdátlan állatokat- ha TEHETI, mindenféle álindokkal... Én megteszem...
Nekem is szobacicám van, és kiskora óta hozzászokott a hámhoz, és a sétáláshoz is.
Nem hülyeség csak azért, mert furának tartjátok.
A megszokott útvonalon már nagyon ügyesen elcsászkál, csak az a lényeg, hogy biztonságban érezze magát.
Szerintem nem állatkínzás, mivel panelban lakunk szerintem sokkal inkább állatkínzás az, ha ki sem jut a lakáson kívülre.
Nem erőltetek rá semmi olyat, amit ő maga nem akar... macskáról lévén szó nem is lehetne...
Van egy nagy kertünk a szomszédos településen, oda is ki szoktuk vinni, és mivel nagyon nyugodt természetű cica, nagyon jól tűri a hám, és az 5 méteres póráz adta korlátait.
Persze, gondolom most minden okos hozzászólónak lesz valami negatív véleménye, de nem panaszkodik a macska, szerintem nagyon jó sora van nálunk, annál mindenképpen jobb, ami kóbor cicaként várt volna rá, ha nem vesszük magunkhoz.
Ha kölyökkoruk óta megszoknak egy életmódot, szerintem a macskák is képesek alkalmazkodni az olyan tőlük egyébként idegen dolgokhoz, mint a hám és a póráz.
Csak nem kell olyan elvárásokkal tekinteni rájuk, mint egy kutyára. Mert ők erősebb egyéniségek, nem alázkodnak meg.
Én a nyulaimat sétáltatom, és mindig kapok egy-két hálás puszit:)
Meg azért mászik az ölembe rendesen mind a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!