A macskának fájat a lába attól ha a hátso lábán lévő körmök már túl hosszúak?
sziasztok!
Benti cica mert pl mindig bent alszik meg napközben bent van, de kijár elég sokat.. Ha jobb idő van egésznap is kint van akár. Viszont kint sem él tul aktiv életet, inkább csak a háztetőn ücsörög. A hátso lábán a körmök rendellenesen hosszunak tűnnek durván 2,5-3 cm szerintem. nem nézegettem sose a körmeit de most igy meglepett h miylen hosszu. Amúgy bent van neki kaparófája de azt csak az első lábaival használja.
köszi mindnekinek.
a cica amúgy 6 év körüli
Ben látom h a körme be lenne nőve. miközben alszik megengedi h kinyomjam előre. tehát vissza is huzodik az a köröm. de még igy is eléggé előrre áll. ezért gondolkodtma h vágni kéne esetleg. megprobálom lefotozni majd
hát egy picit oylna billegve lépked a hátso lábain és mintha tul kiegyenesitené a lábait miközben megy. de amúgy inkább az a feltünő, hogy az egyik lába folyton kopog a parkettán, de csak az egyik (szerintem ez amit le is fotozam).
köszi
A kép alapján úgy tűnik, hogy az egyik ujján valamiért nem tudja visszahúzni a körmöt. Nézesd meg egy állatorvossal. Nem hinném, hogy az lenne a baj, hogy túl hosszúra nőtt. Inkább a körömágya sérülhetett meg valamikor.
A cicák csak az első körmeiket élesítik a (kaparó)fákon, a hátsók elvileg maguktól szabályozódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!