Mit adjak egy macskának ha nincs itthon macskakaja és most nem tudok boltba menni?
Inkabb az a kerdes, hogy mi van othon...
Hust, esetleg. (nem disznot) sajtot, parizsit, halat, kaviart...
Éhezés megelőzésére szinte bármi megteszi, amit te is megennél, sorolták az előző válaszadók. De ez persze nem jelenti azt, hogy hosszútávon jót tesznek a cicának.
De mégis hogyan áll elő egy ilyen helyzet?
Ha állatom vagy gyerekem van, akkor egyszerűen nem hagyom, hogy kifogyjon otthon a kaja.
Tegyük fel, hogy mozgáskorlátozott vagy, és csak a szomszéd településen van bolt. De akkor vagy ne tarts cicát, vagy a saját kajáddal együtt gondoskodj az övéről is...
Legkönnyebben úgy állhat elő ilyen váratlan helyzet, ha kóbor macskáról van szó, amit összeszedett az utcán, vagy beengedett a házba a hidegben. (Feltételezem nem a saját macskáról van szó, mert akkor bízzunk benne, ha épp ki is fogyott volna a macskakajából, azért tudná mit adjon neki.)
Ideieglenesen bármi megteszi, lehetőleg valami húfsélele, elsősorban fehérjére van szüksége. Disznóhús kivételével mehetnek a húsok nyersen is és tejet ne adj neki, bár gondolom hétfő lévén már megoldódott a boltbamenetel. Ha marad a cica, akkor minőségi táp vagy nyers etetés.
Nálam is előfordul, hogy kifogy, sőt, most éppen a boltból is kifogyott (csak "luxus" macskakaját maradtak, ötszörös áron). Amíg nem jutottam el másik boltba, kaptak olyan kaját, ami volt itthon (egy napig).
Amit kapni szoktak ilyenkor: virsli (imádják), felvágott (sonka, párizsi), májkrém, csirkehús (az nyersen is mehet, sőt, én szoktam nekik venni is csirkemell-nyesedéket, nem drágább, mint a konzerv kaja és szükségük van az ilyen fajta táplálékra is). Ha nagyon nincs semmi, halrudacska mindig van a mélyhűtőben, azt olvasztom ki és kapják meg nyersen (természetesen szálka nélkülit).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!