Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Cica való panelba vagy sem?

Cica való panelba vagy sem?

Figyelt kérdés

Egészen pici korától lenne itt,másfél szobás lakás,és ha dolgozom(heti 3 nap),akkor reggeltől estig egyedül lenne.

Kínzás vagy sem?

és ha költöznöm kell,akkor azt hogy viselné? (szintén panelba költöznék,ha kell,ez kifizethető)

2010. máj. 8. 15:53
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
épp a szeretetet hozza fel indoknak,hogy nem kell ide cica,mert imádja a macskákat,van neki is(egy ágyba is alszanak sokszor),és hogy itt rossz lenne neki,hogy egyedül hagyom meg nem mehet ki a szabadba csak ha én leviszem (ami nem esélyes amikor 14 órát dolgozok,csak akkor mennék le vele ha szabadnapom van,ez heti 4 nap)
2010. máj. 8. 16:36
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha pici kora óta van a lakásban és ivartalanítva van(de csak akkor),jól fogja magát érezni,ha tényleg szeretve van,mert nem fogja tudni,hogy milyen kint és nem fog neki hiányozni,és ha ivartalanítva van,akkor a hormonok sem szólítják ki,és nem utolsó sorban jobb lesz a cicának és nektek is.Nekem ivartalanított kandúrom van,nyolc hetes kora óta él velem a panelban,és nagyon jól elvan.És ne aggódj a cicák sokat alszanak,ha nem vagyok otthon,mindig alszik,mert mikor hazaérek teljesen kómás fejjel jön elém és üdvözöl.
2010. máj. 9. 06:32
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha hiszed, ha nem még olyan is van, ami csak lakásba való. Pl. Egy három lábú, fél szemű. Vagy nekem van egy 50ezres macskám, hiába van kertem is, biztos nem fogom kiengedni, hogy aztán ellopják és eladják például. Ha úgy nézzük egy csomóan tartanak kutyát is panelban, és azok is jól megvannak, hozzájuk képest egy macska sokkal panelbe valóbb. Egy csomót alszik, mászkál, kaparó fázik, labdát kerget, elvan.
2010. máj. 10. 17:11
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyanígy voltam vele, mint a párod, egy macska szenved panelban... aztán jött a lehetőség, hogy legyen kiscicánk és nem tudtam nemet mondani, és akkor jött a következő probléma...

Ugyanis párom nem egy hanem két cicát akart!! :D Mondván, hogy egyedül unatkozna... nna gondohatod mit szóltam hozzá... sokáig aztán ment a "vita"... és végül meggyőzött.

És azt kell mondjam, nagyon igaza lett. Ha azt amit egymással művelnek nap mint nap, azt a bútorokkal/függönnyel tennék, akkor kő kövön nemmaradt volna a lakásba.

Ezzel nem arra akarok kilyukadni, hogy két macskát vegyetek! :D Hanem, hogy a macska jóléte sokkal inkább attól függ, hogy van e mivel/kivel játszania, mint attól, hogy mekkora helyen van.

2010. máj. 11. 15:36
 15/20 anonim ***** válasza:
87%

Előző vagyok.

Említetted a sétáltatást, hogy néha levinnéd... én igaziból nem javaslom! Mi is akartuk vinni, de többen mondták, hogy többet árthat, mint használ.

A macskának nem lehet határokat szabni... Ha látja és tudja, hogy milyen hatalmas a nagyvilág ahova NEM mehet szabadon az csak rosz lesz neki.

Nálunk az egyiket párszor kiengedtük folyósóra kiskorában, azóta ha nyílik az ajtó már menne, nyavajog, hogy be van zárva, a másik kiskorában nem ment ki, most meg már nem is akar, sőt kifejezetten retteg a külvilágtól, még erkélyre se lehet kicsalogatni. :D

2010. máj. 11. 15:43
 16/20 anonim ***** válasza:
A kinti macska sem jár-kel egész nap. Ugyanúgy szundikál naphosszat, mint a lakásban tartott, legfeljebb nincs szem előtt és nem látod. Mi naponta levisszük 1-1,5 órára sétálni, amikor elfárad, magától indul hazafelé. Nem hiszem, hogy káros lenne, egyébként állatorvossal megbeszéltük és ő sem ellnezte. Oltva van, kullancs és bolhairtóval kezelve. Egyszer találtam csak rajta kullancsot, de az is már döglött volt, elpusztult a szertől.
2010. máj. 15. 09:46
 17/20 anonim ***** válasza:

Csak akkor vállald a cicát, ha tudomásul veszed, szinte minden szőrös lesz.

Ablakra, erkélyre hálót, hogy elkerüld a baleseteket.

2010. máj. 15. 15:10
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is van egy panelcicánk. Egész nap fetreng, alszik, ha nem vagyunk otthon, akkor kibírja, max mikor hazamegyünk, kicsit jobban örül a megszokottnál :)

Szóval szerintem ez ne tartson vissza, anno nekem is kinti cicám volt, ezzel jóval többet kell ugyan foglalkozni, de ha ellátod rendesen, a panel nem lehet gond.

2010. máj. 15. 16:09
 19/20 anonim válasza:

Simán!

Csak vidd le néha levegőzni!

2010. máj. 16. 16:25
 20/20 anonim ***** válasza:
38%
Az én véleményem szerint a macska kinti állat.A szabadban megjelölik a területüket,találkozhatnak más cicákkal,ez sokkal jobb nekik mint bezárva élni.Arról nem is beszélve,hogy ha lakásban tartasz macskát akkor antiszociális lesz(ez minden cicánál másképp jelenik meg).Az egyik válaszolónak igazat adva arról nem is beszélve,hogy kárt tehet bútorokban.És elég sok betegséget is okoznak,ha nincsenek tisztán tartva (ami nekik szintén nem jó)és beoltva.Nekem 3 óriási kandúrom van,de csak is a kertben,van egy saját kamrájuk,ott jól ellehetnek ha hó van vagy eső,de még is szabadban vannak.Tehát én lebeszélnélek a panelban tartott állattól.Várd ki amíg kertes házad lesz=)Sokkal nagyobb örömöd lesz abban,ha látod a macskádat rohangálni és elnyúlni a fűben, mint hogy egész nap a kanapén tespedjen.
2010. máj. 16. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!