Mit csináljak? Lehet elköltözünk és van egy kinti cicám sose volt oltva mert az apám nem szereti a macskákat és nem érdekli őt és hát nem is költ oltásra a cicának. És a cica bent lenne mert lehet hogy panelba költözünk.
Kombinált oltást fertőző betegségekre. Mondjuk ezek akkor is fontosak lettek volna amikor kinti cica volt, hiszen ott még könnyebben elkaphatott volna valamit.
Veszettség ellen a csak szobai cicát nem kell oltani. (Amíg kertben volt, kellett volna)
Meg kell tanulnia macskaalomba végezni a dolgát. Nem tudom, hogy fiú vagy lány, de ha fiú és nem akarod, hogy jelölgessen, azaz összespriccelje a lakást, vagy ha lány akkor nagyon szenvedjen amikor tüzel, akkor ivartalanítani is kéne. Ez egy kis műtét, amin hamar túl van és sok betegséget is megelőz.
Biztos meg tudja szokni, ő már nem egy kölyökcica akinek szörnyen sok mozgásra van szüksége.
Szerintem elég egy tüzelést végighallgatnia és egy hét vernyákolás után ő szalad vele az orvoshoz. :)
Van hormontabletta is, de az hosszútávon daganatokat okozhat.
Akkor egy időre tedd félre az ivartalanítást. Vagy gyűjtsél rá Te pénzt!
Oltást mindenképpen kell kapnia és bolha ellen is kezelni kell, mert a macska élősködői az emberben is meg tudnak maradni. Egy-egy oltást kb 2500-3500 ft között mozog. A bolhacsepp pedig kb 1600ft. Féreghajtás kb 200ft, de ezt 3-4 havonta ismételni kell, akár kinti, akár benti a cica. Azzal pedig számolni kell, hogy fel fog menni a konyhaasztalra, konyhapultra, szekrényekre. Ezzel is számolj, ha apukád nem szereti a macskát. Gondold meg, hogy esetleg jobb lenne-e egy felelős gazdához adni költözés előtt.
Az oltás arra kell, hogy a többi macskától ne kapjon el betegséget. Ha eddig nem volt oltva, akkor ha csak emberekkel fog érintkezni, már felesleges is. Az ivartalanításra mindenképpen érdemes gyűjteni, betegségeket lehet megelőzni vele, és nem fog tüzelni sem, ami elég kelelmetlen dolog egy lakásban... Nehogy emiatt akarja kidobni apukád! Most tavasszal sok helyen vannak kedvezményes ivartalanítási akciók, érdemes körülnézni.
Sajnos az apukákat nem könnyű meggyőzni, de nálunk két pasit is átneveltek a bundások, aki eredetileg nem szerette őket. :)
7 éves macska aki a szabadban nevelkedett és ott volt az élete, nem fogja megszokni a panelt! Én azt javaslom ne kínozd meg szegényt ezzel.
Nekünk van 3 házimacskánk. Oltás kellett nekik, vártuk az orvost és bezártam a macskaajtót. Hát én sajnáltam már őket, ahogy észrevették, hogy nem lehet kimenni... Kaparták az ajtót, nyávogtak, rosszul voltak. És ez csak 1-2 óra volt. Nem az életük hátralevő része.
Szóval én nem javaslom a panelba költöztetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!