Milyen macskám legyen?
20:57:
Ha egy élőlény agya "nem fér bele a koponyájába", az az élőlény nem életképes, és elpusztul, de legalábbis fogyatékosságokat mutat.
A "torzult agyú" himalájáim a legintelligensebb cicák közé sorolhatóak. Megtanulnak pórázon sétálni, ajtót kilinccsel kinyitni, angol wc-be végezni a dolgukat (igaz, le nem húzzák), és még sorolhatnám. Egyik érzékszervüknek sincsen semmi problémája, tökéletesen kiegyensúlyozottak. Mindezek alapján nem értem, mi oka van bárkinek is azt feltételezni, hogy nem fér el a fejükben az agyuk... Kíváncsi lennék egy linkre, amelyik ezzel a témával foglalkozik, és tényszerű adatokat, kutatási dokumentumokat tartalmaz.
Az "anyagilag motivált tenyésztőkről" pedig csak annyit, hogy aki a cicatenyésztést szívvel-lélekkel csinálja, az nem tud, nem képes rajta pénzt keresni. Aki anyagi haszonszerzés miatt vág bele ebbe, azt nem tenyésztőnek, hanem szaporítónak hívják. A tenyésztő ugyanis az anyagi javakat rendszerint visszaforgatja a tenyészetébe, szűrővizsgálatokra, oltásokra, prémium tápra, állatkozmetikusra és hasonlókra költi. Én személy szerint örülök, ha nullára ki tudok jönni, (pedig én még kiállításokra sem járok) de nem is érdekel, mert nem ezért csinálom! Ez a véleményed híven tükrözi, hogy laikus vagy, és nincsenek tenyésztő ismerőseid, nemhogy perzsások, de még kutyások sem.
A továbbiakban én is felfüggesztem ezt a témát, mert úgy gondolom, hogy egy ember magánvéleménye nem érdemel ennyi szót, pláne, hogy az eredeti kérdés nem is erről szólt.
Egyetértekaz előzővel! A Perzsa macskák undorítóak. A régi perzsa cicák gyönyörűek, de ezen a benyomott pofájúakkal csak a baj van.
Ez már majdnem olyan, hogy verjük be a gyerek képét kiskorában hátha úgy maradna! nah.. ne nevezzük meg ki a tenyésztő itt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!