Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Milyen macskám legyen?

Milyen macskám legyen?

Figyelt kérdés
Szerinted milyen macskám legyen(fajta)???????,
2010. máj. 7. 20:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
házi vagy perzsa:)
2010. máj. 7. 20:03
 2/13 anonim ***** válasza:
Perzsa de nem csak azok szépek ám nekem nem perzsa van de sokkal szebb mint azok
2010. máj. 7. 20:05
 3/13 anonim ***** válasza:

Én himalája perzsákat tenyésztek, és csak ajánlani tudom a fajtát. Szépek, okosak, és elevenebbek, mint a "sima" perzsák, hiszen a színük miatt sziámit is használtak a tenyésztők a fajta kialakításában. Ha láttad az Úton hazafelé c. filmet, abban volt egy cica, Sassynek hívták, ő is himalája volt. Nem véletlenül szereti őket a filmipar, nagyon okosak, értelmesek, ragaszkodóak.

Egyetlen nehézség a tartásukban a szőrük, azt ugyanis ápolni kell, és sajnos hullik is, így sokat kell porszívózni utánuk. Viszont fejedelmien szépek! :)

Kép és cikk: [link]

2010. máj. 7. 20:14
 4/13 anonim válasza:
oké zereb!..hát lehetőleg olyan,amit nem ölsz meg
2010. máj. 7. 20:36
 5/13 anonim ***** válasza:

a menhelyi fajtának számít? ;)

én ezeket szeretem a legjobban , egyesek nagyon szépek tudnak lenni:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. máj. 7. 22:35
 6/13 anonim ***** válasza:

Én mindenképpen házi cicát javasolnék,perzsát semmi esetre sem.Nem segíteném elő a Perzsa tenyésztőket,akiknek a hülyesége miatt ennyi szerencsétlen,magától életképtelen,eltorzult fejü fejű cica jött a világra.Ezt egyszerűen fajtajellegnek tartják,pedig súlyos károsodás.Elég megnézni ezeket a képeket:

[link]

Sajnos angolul van,de a képek magukért beszélnek.

Bocs az OFF-ért!

2010. máj. 8. 08:00
 7/13 anonim ***** válasza:

08:00:

Már megbocsáss, de mi alapján állítod te azt, hogy a perzsák elkorcsosult, "magától életképtelen" állatok? Van erre bármi bizonyítékod a néhány képen kívül (amit az én gépem meg sem akar nyitni...)? Egyáltalán láttál már közelről piggy orrú macskát, vagy csak alapból érzed magad ekkora szakértőnek?

A perzsa tenyésztők IMÁDJÁK a macskáikat, és nem céljuk, hogy beteg, korcs állatok szülessenek! Egy jó tenyésztőnél a piggy cica nem hörög, nem csipásodik, és egyáltalán: semmiben nem különbözik egy hagyományos orrú cicától! A "beteges" cicák közül ugyanolyan számban lehetne mutatni hosszú orrú egyedeket is, mint piggy fejűeket, ez pedig azt bizonyítja, hogy nem a rövid orr a hibás a csipásodásért, és a többi egészségügyi hibáért, hanem a BELTENYÉSZTÉS, és a nem megfelelő minőségű egyedek továbbtenyésztése!!!

Egy ideje már meg van szabva, hogy maximum mennyire lehet lapos egy cica feje, tehát ha a cicának az orra hátrébb esik, mint a szeme, az már nem kívánatos. Minden szabályozás a cicák érdekében történik, és egyetlen tenyésztőnek sem célja, hogy olyan kiscicák szülessenek, akik nem élhetnek teljes életet! Többek között ezért vannak ma már genetikai szűrővizsgálatok is, amelyek kizárják, hogy a kiscicák öröklött betegségeket hordozzanak. Vajon szerinted ez is arra utal, hogy az "önző" tenyésztők csak a maguk érdekét nézik???

Kíváncsi lennék, egyáltalán láttál-e már közelről perzsa tenyésztőt, perzsa kenneleket, vagy egyszerűen csak van egy szubjektív, minden valóságot nélkülöző álláspontod, amit aztán úton-útfélen hangoztatsz!

A himalája cicák tenyésztője

2010. máj. 8. 12:32
 8/13 anonim ***** válasza:

Ezt nálad (és nálam) is okosabb emberek állítják!Egy macska felépítése alapvetően kiváló,miért kell belepiszkálni?!Olyan felépítés ez ,amelyet a funkciónak megfelelés alakított ilyenné.A súlyosan megrövidült orrú macskák,mindannak az elkorcsosulását(nem a macska hibája)képviselik,ami a macskát különlegessé teszik.A könnycsatorna rendszerük nem működik rendesen,ezért folyamatosan csorog a könnyük piszkos csíkot hagyva és másodlagos bőrgyulladást vonva maga után.A szem körüli bőrredők gyakran súrolják a szaruhártyát és gyulladást,illetve szaruhártya kinövéseket okoznak.Fogaik olyan bizarr szögben állnak,hogy nem tudnak rágni,a fogak közé beszorul az étel és fokozza a fogkőbetegségek gyakoriságát.Az orrjáratok és a szájpadlás összenyomódik,mert a fej nem elég hosszú,ezért a felső légutak összenyomódnak,a légzés zajossá válik és gyakori,hogy alvás közben le is áll.Az agyuk rossz méretű koponyaüregbe gyömöszölődik bele,úgyhogy hamarosan számíthatunk arra,hogy gerincproblémák is fellépnek,mivel az agy-gerincvelő folyadék áramlása is akadályoztatva van.Meg kell változtatni a fajtastandardot.Most!Nem jövőre!Vannak enyhébb és súlyosabb fokozatai a rövidfejűségnek,de ez a lényegen nem változtat,hogy a tenyésztők szó szerint tönkre tették,ezt az amúgy réges régen nagyon helyes és szép cicát(ha tenyésztő vagy gondolom láttál már képet mondjuk 30 évvel ezelőtti perzsa cicáról-döbbenetes a változás).Egy szó mint száz,a macskát nem kérdezték,de az biztos,hogy egyedül neki nem JÓ!

U.I.:Egy tenyésztőtől nem vártam más reagálást,hiszen tenyésztő!

2010. máj. 8. 16:33
 9/13 anonim ***** válasza:

16:33:

Erről a témáról jelenleg is vita folyik a szakértők között, és a vita még korán sincsen lezárva. Az az álláspont, amelyet te védesz, csak az érme egyik oldala.

Mivel ennél jobban én magam sem tudnám kifejteni a témáról alkotott véleményemet, ezért idelinkelem neked az egyik himalája tenyésztő társam véleményét a témáról. Ő egyébként sokak szerint (és szerintem is) az ország egyik legelhivatottabb, legjobb tenyésztője, csupa egészséges, tudatosan kitenyésztett, tökéletes piggy orrú kiscicával, akiknél sem az orrfolyás, sem a "röfögés", sem az összes többi, szerinted "kötelező" velejárója a piggy arcberendezésnek nem jellemző. (Ami már csak azért is cáfolja az általad kifejtett véleményt, mivel genetikailag ezen cicák arcberendezésének is velejárója kellene, hogy legyen mindkét dolog.)

Tehát a link:

[link]

Utóirat: A magam két cicájával is az a tapasztalatom, hogy az egyiknél egyáltalán nem fordul elő a "röfögés" és az orrfolyás, a másiknál pedig bár időnként "szörtyög", de semmiféle nehézséget nem okoz ez neki a mindennapi életben. Semmivel sem csipásodik jobban, mint a hosszú orrú társai (és inkább akkor jellemző ez a csipásodás, és szörtyögés, amikor por éri az arcát), és minden szempontból teljesen egészséges, pedig egy vörös-fehér színű cicáról van szó, és a fehér színről amúgy is köztudott, hogy gyengébb ellenállóképesség társul mellé, mint a többi színváltozathoz. (Menjünk is, tiltsuk be rögtön a fehér színű állatok tenyésztését, hiszen ők sem "természetesek"!)

Ha laikusként véleményt formálsz valamiről, javaslom, vizsgáld meg az összes álláspontot, mielőtt véleményt nyilvánítasz!

2010. máj. 8. 17:22
 10/13 anonim ***** válasza:
Nem figyelted amit írtam,hogy lenne a rövid fej tökéletes és,hogy tudatos,az nem biztos,hogy jó,az meg,hogy egészséges,az ki van zárva.A perzsa macskák régen,igen, tényleg normális és egészséges macskák voltak,most már NEM,ahhoz,hogy ezt belássuk egyáltalán nem kell "SZAKÉRTŐNEK" lenni,sőt!!!Ők túlságosan elfoguktak és anyagilag motiváltak,de semmi esetre sem a macska érdekeit nézik!A színt nem keverném bele,mert nem valószínű,hogy ez az egészségét nagy mértékben befolyásolná,mint az hogy az agya alig fér bele a koponyájába,ezt lássuk már be,hogy nem csak nem normális,de egyszerűen nem összeegyeztethető a normális élettel.Továbbiakban már NO KOMMENT!
2010. máj. 8. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!