Hogy szoktassam le a majdnem egy éves cicám, hogy ne menjen fel az asztalra, szekrényre? Mindig mindent lelökdös.
nekem 2 macskám van, szerintem lehetetlen őket teljesen leszoktatni róla, egyszerűen szeretik a magasságot. nekünk a konyhapultról és az étkezőasztalról sikerült őket valamennyire leszoktatni, bár ha nem vagyunk otthon, azért néha észrevesszük a nyomait annak, hogy fenn voltak.
ha cicát vállaltál, akkor neked is alkalmazkodnod kell hozzá, olyan helyre tedd a dolgokat, ahonnan nem tudja lelökdösni.
A macskák a világ legkíváncsibb állatai. Nem hiszem én sem, hogy le lehet szoktatni arról, hogy fölmásszon a pultra. Amikor hazamegyek, egyből a táskát, szatyrot nézi, hogy mi van benne :))) Volt már, hogy lopott is, pedig szerintem túl is van etetve egy kicsit.
Ilyenek, nem lehet idomítani őket, mint a kutyát.
A viragspriccelo bar le lett szavazva, valoban jo otlet. Semmivel nem rosszabb a macskanak, mint ha rauvoltesz es az felve elfut.
A viz permettol semmi baja nem lesz, csak egyszeruen nem szereti, igy idovel bevesodik a macska agyaba, hogy ha ide-oda felugrok, vagy ezt/azt csinalok, akkor ez lesz a "buntetesem".
Valamilyen szinten a macska is nevelheto, meg ha annyira nem is, mint egy kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!