Mit tegyek ha nagyon sokat szül a macskám?
"Akkor minden nőt ivartalanítsunk, mert természet ellenes."
Tudod mi különbözteti meg az embert az állattól??? Hogy gondolkodik. Nem az ösztönei alapján cselekszik. És ha nem akar utódot védekezik. Egy macska ezt nem teszi. Ha tüzel, akkor párzik. És ellik. Minden alkalommal.
Ha már az embert hoztad fel példának, szerinted az lenne a normális, ha minden nő szülne, amikor menstruál? Úgy évente? Mert hát az úgy természetes, nem???
És mire eléri a változókort van kb 30-40 gyereke???
Képzeld, nők szokták ÖNKÉNT KÉRNI, hogy 3. vagy 4. gyerek után kösse el az orvos. (ami ugyan nem egyenlő az ivartalanítással, mert ugye az ivarszerveket ez esetben nem műtik ki, de a végeredmény ugyanaz lényegében)
Szóval nagyon is jó dolog egy állat esetében az ivartalanítás.
Nekem kan kutyám van, szóval az nem ellik nekem kiskutyát, ettől függetlenül ivartalaníttattam...
Hagyjátok a 77% válaszolót, teljesen elborult az agya és csak kötekszik, észérvek nélkül.
Ezt a kérdést meg szerintem direkt provokációnak szánták, minden benne van, hogy egy felelős állattartó felhúzza magát.
Mindenképpen ivartalanítás.
Kockázata kb. annyi, mint egy fialásnak. Annak viszont sokkal nagyobb a kockázata, hogy halálos, gyógyíthatatlan betegséget kap a kandúroktól, akikkel párzik.
A mérleg nyelve minden tekintetben az ivartalanítás felé billen.
Még ha egy veszélyeztetett fajról lenne szó, azt mondanám értem az emberek félelmét, de nem erről van szó. Több millió macska van, és ebből a legtöbb egyáltalán nem szerető környezetbe születik, még ha kapnak is enni.
Vidéken sorozatgyártatni a kiscicákat és aztán hagyni őket a "természetes szelekció" által elpusztulni (vagyis autók által elgázolni vagy megmérgezni, mert már megint oda jár az a "kva macska" a kertbe...) szerintem kb állatkínzás. Nem tudom mi öröme van ebben bárkinek is. A kismacskákon kívül ezer meg egy felnőtt macska is ott sínylődik menhelyen, mert a felnőtt macska már "nem cuki", és kb soha nem fogadja örökbe senki, mert ronda, mert fél szemű, mert csak sima cirmos stb... Elaltatják őket, vagyis végül szintén a "természet" sújt le rájuk...
Ennél komolyan mitől rosszabb emberi kéz által ivartalanítatni egy cicát, aztán egész életében gondoskodni róla, és ha rád is tör a kis cica vágy, örökbe fogadni egy másikat, aki egyébként valszeg ott pusztulna az út szélén...
Amúgy én is féltem, de a macskám teljesen jól viselte a műtétet, és nem lett semmi következménye, nem hízott el, nem változott meg, ugyanolyan aranyos maradt.
" magyarázd el nekem, hogy miért baj, ha egy átlag macska követi a természet rendjét!?"
A vadmacska évente egyszer fial, alkalmanként egyet, maximum kettőt. Annyit, amennyit a környezet el tud tartani. Akkor párzik csak újra, ha az első ellése valami miatt elpusztul. Az már eleve nem a természet rendje, hanem egy műtermék, az emberi beavatkozás következménye, hogy a házimacska évente kétszer-háromszor, hatot-hetet fial. Innentől kezdve nem érdemes a természet rendjéről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!