Karmolós harapdálós kiscica. Mit lehet ilyenkor tenni?
Bónusz kérdés: Ivartalanítva van már? Az mindig egy jó kiindulás az ilyen-olyan magatartásproblémák megoldásához. Anélkül gyakran nincs is értelme mással próbálkozni.
Nem szereti, ha simogatod, valószínűleg jelzi a testbeszédével, hogy hagyd békén, de mivel abból nem értesz, nincs más eszköze, így tudatja veled, hogy tényleg! elég volt neki.
A macskák nagyon önálló lények, erős akarattal, ha nem esik jól nekik valami, nem tűrik. A kutya az, aki eltűr szinte bármit a gazdinak.
Az én cicám kifejezetten ki nem állhatja, ha valaki simogatja és puszilgatja. Kisebb korában szinte hozzá sem lehetett érni. Szeretett a közelünkben lenni, csak a simogatást nem tűrte. Most már három éves, egyre jobb a helyzet. Néha lesből támadok, mert annyira cuki, hogy nem lehet kibírni :) Megölelgetem, aztán gyorsan leteszem, amikor már csúnyán néz.
Egyébként meg elfogadtam, hogy ő ilyen, mert én sem szeretném, ha valaki folyton simogatna és közben gügyögne nekem :D
Szerintem később a te cicád is kicsit szelídebb lesz, de valószínű, hogy nem lesz egy bújós cica. Foglalkozz vele sokat, játssz vele minél többet. Minél szorosabb lesz a kapcsolatotok, annál gyakrabban lesz bújós kedve.
Figyeld őt, ismerd meg minél jobban! Akkora egyéniségek! És tudom, hogy nehéz ellenállni, mert cuki, de ne akard mindenáron simogatni. Értékelni fogja, ha tiszteletben tartod az igényeit.
Mivel ránk még álmunkban is támadt a cica játékból ha épp unatkozott, beszereztünk mellé egy másikat :)
Persze itt van hely nekik, és anyagilag is megengedhettük magunknak, nem mindenkinél ez az ultimate megoldás...
Persze azután is prbálkozott nálunk is, de mi egyszerűen nem foglalkoztunk vele. Ha harapott vagy karmolt, nem tettünk hirtelen mozdulatot, nem néztünk rá, utána sem figyeltünk oda, így egy idő után már nem volt érdekes neki a dolog, ez nálatok is beválhat.
A többit lerendezték/rendezik egymás között, azóta sem bántott minket egyik sem, soha nem jutna eszükbe karmolni vagy harapni, akkor sem, ha nem tetszik nekik valami, pedig már rég felnőttek.
Ha simogatás közben harap, az lehet játékból is és azért is, hogy hagyd végre békén.
Akkor tökéletesen beválik az előző technika :)
Köszönöm a segítséget.
Már sokat javult babusgatni nem lehet de engedi a simogatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!