Macska mikor növi ki a harapdálós korszakot?
Mielőtt szólnátok, tudom, hogy azért csinálja mert kicsi, és jó látni, hogy egészséges és virgonc! Viszont sokszor már nagyon bedurvul, hiába szól, vagy hangoskodik az ember, ugyanúgy visszajön a kis gazfickó harapni. Ütni nem fogom, de van valami mód, hogy "rászóljak" ne harapdálja a kezem?
Vagy bizonyos dolgokat ne tegyen? 3 hónapos lehet amúgy.
De aranyos lehet. :-)
Szerintem csak szólj rá, vagy rakd arrébb.
Soha nem szabad provokálni, hogy harapdálja vagy rugdossa a kezed. Főleg ha fiú a cica.
Később gond lehet, mert ezt az állat megszokja és nem "növi ki". Lehetőleg a hasát ne simogasd, csak ha ő is ezt akarja és láthatóan tetszik neki.
Jól nevelt macska felnőtt korában sem harap meg, még akkor sem ha megérdemelné a gazdi.
Nekem sose harapdálta a kezem. Pedig a hasát is simiztem apró korában és most is mikor már nagy. Azt nagyon-nagyon szereti, olyankor hátradobja magát, és órákig elvárná hogy simogassam a pociját.
Azt a rugdosósat amit valaki előttem írt viszont párszor csinálta játék közben kis korában amikor bedurvult.
Legalábbis azt hiszem ugyanarról van szó.
Tehát mondjuk játszottunk valamivel, el akartam tőle venni, őt a hátára feküdt, megfogta azt a valamit a fogával, meg az első mancsaival, és a hátsókkal meg rugdosta a kezem.
Ilyenkor amikor még kicsi könnyű dolgod van, mert arrébb tolod, vagy rászólsz (macskát is lehet nevelni nem csak kutyát), lefogod a lábát és közben szólsz rá, a harapdálásnál is odébb tolhatod a fejét, esetleg ha nagyon nem érti, akkor faképnél hagyod.
Ha meg esetleg tényleg nem szeretné hogy a hasához érj, akkor valahogy arra figyelj hogy játék közben azt kihagyd.
Ilyenkor még nagyon hegyesek a fogai és elég furcsán fog kinézni a kezed, később is maradandó nyoma lesz ha megharap, és fáj is.
Van amikor idejön, dorombol, teszi magát 10 mp-ig, aztán belekezd a harapdálásba. Sosem provokálom ki.
10 évig volt macskám, megtanultam mi provokatív, nekik mi nem.:)
Most 7 hetes a fiú cicám. Harap, karmol, nem provokálom
Próbálom megfejteni a karmolás, harapás okát.Oké, hogy kicsi de már fáj . Vízzel próbálom lefröcsizni pár cseppel, azt nem szereti, de újra támad.
Megoldás???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!