A 8 hetes kiskutyám nagyon harapdálós és csipkedős, elnövi majd?
A lábadat csipkedi? Minek vettél olyat amit nem tudsz kezelni és biztosítani a fajtához mindent? Bocsánat, ha oltásnak veszed, de ezen gondolkozz el. Miért ? Ha nem tudod megfelelően ellátni, nevelni miért kellet? Hogy újabb kutya kerüljön utcára mert nem bírt vele a gazdi?
Ha a kezed rágja azt kinövi csak nőnek a fogai, de csipkedést nem fogja.
Én azt szoktam, hogy amikor harap, megpöckölöm az orrát.
Ha nagyot harap, nagyot pöckölök. Ha fájdalmat okoz, visszaadom neki. Szerintem kell a visszajelzés, különben honnan tudná hogy hol a határ? A játékait tépheti teljes erővel. A csontot is törheti a fogaival, a száraz kaját is ropogtathatja, de az ujjaimat nem. A kézre vigyáznia kell. Egy hét alatt megtanulta nálam, hogy szépen gyengéden lehet csak a kezemet harapni. Az még megengedett. De ha mégis zavar, van hogy összecsukom a száját és így húzza ki a fejét, hogy jaj, jaj, jaj, aztán amikor elengedem nem harap tovább, hanem elkezdi nyalogatni a kezemet. Ez azt jelenit, hogy fimonam szólok neki, hogy ne harapjon. Ha nem hallhat rá, akkor orron pöckölöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!