Miért nyávog folyton a macskám, először inkább éjjel, most már nappal is? Ivartalanított.
Figyelt kérdés
Dokihoz már elvittem, nem talált semmi bajt. Ebben az évben hoztam ide, 1 év körül lehet. Pár hónapja kezdte el ezt. Van még egy macsek is. Vele mindig játszani szoktak, de már ahhoz sincs kedve. Éjjel és most is bolyong, nyávog. Alig alszom és egyre idegbetegebb leszek már az alváshiánytól is. Nem tudom, hova kizárni, csak a szobában lehet. Na meg, sokszor unalmában, nyávogás közben odamegy az alomhoz, jól megkapirgálja, hogy a felét is kiszórja és nyávog tovább. Tiszta alom van és kaját is kapnak rendesen. Mi lehet a baj? Minden alap dolog meg van, ami egy macskának szükséges.2010. máj. 5. 21:21
11/16 A kérdező kommentje:
Nem tudni róla semmit. Kóbor macskaként találtak rá, ivartalanították és most nálam van.
2010. máj. 5. 22:34
12/16 anonim válasza:
Értem..,pedig jó lenne megfejteni,hogy mi válthatta ki az okot a nyávogásra,mert én csak találgatni tudok,ebben értelemszerűen Te kompetensebb vagy...!Lehet,hogy hiányzik neki a szabad levegő,ha kóbor macsek volt...
13/16 anonim válasza:
Szerintem ki akar menni. Az én ivartalanított kandúrom is szeret kijárni, futkározik, játszik, majd bejön. Sokszor nyávog, ha ki akar menni, kitartóan. Talán ez lehet a baja. Az enyém bent nőtt fel, nem is akartam kiengedni, de ösztönösen bennük van, szerintem.
14/16 anonim válasza:
Szerintem nem szeret lakásban lenni. Ha van olyan ismerősőd vagy rokonok aki szereti a macskákat és kertes házban lakik, add neki oda. A macsának tuti, hogy jobb lesz.
Már 2 laklommal is láttam ilyet, hogy szobacicát kivittek kertesházba és annyira boldog volt hogy fára tud mászni meg rohangálni és hogy új szagok vannak, hogy napokig le sem szarta a gazdáit, hanem csak enni járt be. Ha a cicád korábban kóbor cica volt akkor most gyakorlatilag börtönben van. Mégha 100nm fölött lakásod van akkor sem hiszem hogy elég hely lenne neki.
15/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Nincs senkim, akinek oda tudnám adni. Ha elajándékozom, ismét egyedül lennék és nagyon rossz macska nélkül nekem.
Igaz, van mégegy macskám, de ő nem tudom, mit szólna, ha nem lenne itt a társa.
2010. máj. 6. 18:18
16/16 anonim válasza:
Ha alig alszol és egyre idegbetegebb vagy, ahogy írod, akkor döntened kell, de azt is írod, hogy nem akarsz lemondani róla. Próbálj nappal többet foglalkozni velük, fáraszd ki több játékkal, kiderül, ami kiderül. Ha korábbi életében nagyon kóborláshoz szokott, ingergazdag lakáskörülmények között sincs kizárva, hogy megnyugszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!