Követelőző macskát hogyan lehet nevelni?
3 hónapja új albérletben vagyunk, ahová tartozik egy macska. Nem én szoktattam ide, itt volt. Összebarátkoztam vele, amúgy jópofa cica. Ahogy oldódott, egyre jobban elkezdett követelőzni,hosszasan miákol és ha azzal nem ér célt, akkor cselekszik: felugrik főzés közben a konyhapultra, kiborítja a kukát, nappaliig bejöhet, de a hálóba már nem, ez se érdekli, 8-10-szer kell kihajtani onnan, mire felfogja, hogy oda nem (állatszerető vagyok, de nem vagyok az a típus aki az állatávl alszik)és hasonlók. Szobatiszta, mindig jelzi hogy ki kellene mennie, de sokszor fals a "riasztás" mert kimegyek, kinyitom az ajtót, nem megy ki, de még be se léptem a konyhából, már az ajtó előtt ül, és miákol, hogy kimenne.
Próbálok vele foglalkozni, de elég behatároltak a lehetőségek, mert nem játékos, nem igazán kelti fel semmi az érdeklődését, csak ha simogatom/ölbeveszem, de az is max 10 perc, aztán megy tovább.
Enni napi kétszer kap, nincs előtte mindig kaja, mindig azonos időben kapja, víz van előtte friss...
Első macska, mit tehetek, hogy neveljem?
# 11/11
És az én macskámra mit mondasz?
Az meg a zöldbabot szereti, meg a párolt gombát,a húst otthagyja, vagy csak nagysokára eszi meg...
Kertes házas albérletben lakom. Semmit nem tudok róla, hogy az előző gazdájával milyen kapcsolatban és hogy volt, csak következtetni tudok arra, amit te is mondtál, kedves első, hogy rá volt hagyva/meg volt engedve neki.
--
Nem a tűzhelyre ugrál, hanem a konyhapultra, ahol jellemzően ennivaló, alapanyag van, ezért gondolom hogy a kajára megy.
--
Írtam hog royal sterilt kap, az a max, ami nem egy szemét, de ki tudom fizetni. Ahogy olvastam, nem rossz, nyilván vannak ettől jobbak is.
De ezt a párnácskát, amit mondasz, hol találok?
Kb ra írtama 4 hónapot, fogalmam sincs milyen korú, de majd dobok fel képet, aztán megmondod, ha ekkora szakértő vagy!
Baromi kicsi volt még amikor találtam. kb 2 tenyérnyi..
Ismerem a két boltot.
Volt kutyám, az se volt egyszerű eset, de ennyire nem izzasztott meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!