Hogyan szelíditsek meg egy nagyon vad macskát?
Minden macskát meg lehet szelídíteni.De ez most nagyon bizalmatlan,bezárták egy szállítóba,utaztatták és most egy idegen helyen van..Én is félnék a helyében. Be kéne vinni a lakásba egy szobába bezárni.És nagyon türelmesnek lenni.Lehet sztrájkolni fog és nem eszik-nem iszik inkább egy darabig,de úgyis előfog jönni a kaja miatt.Ha látja,hogy tőled kapja a finom falatot,akkor egy idő után már elő fog jönni ha hívod.Utána meg fokozatosan hozzá kell férközni.Kaja közben valószínűleg közelebb enged magához.Ha megszokta a közelséged,akkor pedig próbálkozni a simogatással. Hosszú folyamat, de menni fog, én is csináltam már ilyet. Azóta kezes bárány és imádja ha simogatják.
Az a lényeg,hogy nem kell elkapkodni,amíg nem engedi a simogatást,addig ne erőltesd,legyen elég,hogyha már nem fél tőled,mer a közeledben lenni.
És mindig úgy simogasd,hogy ne felülről nyúlj felé,ne lássa a kezed,attól megilyedhet. A háta mögül óvatosan kezd el simogatni,miközben eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!