Zala felvágott adható macskának? Macskáknak ugye nem adható sertéshús. Zala felvágottban 70% sertéshús van - de nem tudom, milyen formában (főtt? Nyers? ).
Nem azt írtam, hogy NYERS HÚST nem ehetnek!
Nyers sertéshúst nem ehetnek.
Ettől függetlenül tudom, hogy sokan adják a macskáknak nyersen a SERTÉSHÚST is.
Anyám borogass! :D
Gondolom disznóvágáson nem voltál még.
A szalámiba (és kolbászba) valóban nyersen kerül a hús, de utána van egy füstölésnek nevezett eljárás. Ez is egy tartósítási mód.
Az sem véletlen, hogy utána egy jó ideig a kamrában lógnak a szálak. A benne lévő baktériumok elvégzik a dolgukat, azt hívjuk érésnek.
Mivel egyéb hőkezelésnek nem vetjük alá, ezért nevezheted még nyers húsnak, de az már nem nyers akkor, amikor fogyasztásra kész.
Nekem nem kell bizonygatnod. :)
Nem szoktam nekik ilyet adni, de azt se állítom, hogy vas szigorral kezelem a dolgot.
Disznóvágáskor (néha bográcsoláskor is) azért nekik is leesik valami. Jellemzően csontokat kapnak a kutyák, de azért a sokadik könyörgésre :) egyéb finomságot is kap.
Nem helyes, de évente 1-2 alkalommal kap néhány falatot, abból még baja nem lesz.
A kolbászt ne keverjük már össze a felvágottakkal :D
Ég és föld a különbség alapanyagban, és gyártási technológiában is.
Amikor még vidéken laktam csirkevágáskor a macskáka csirkebéllel rohangáltak az utcán ;)
Szép életük volt köszönik azt a 15-18 évet ;)
#15! Nem neked szántam a linket, hanem bárkinek, aki nem hallott még arról, hogy a nyers sertéshús macskák számára kerülendő.
#11. Egyébként az butaság, hogy valaki a tigrisekkel, oroszlánokkal jött.
A házi macska nem egyenlő a tigrissel és az oroszlánnal! Nem természetes eledele egy házi macskának a sertéshús! Természetben sosem kap el egy sertést egy házi macska!
Azt sem írtam, hogy a felvágott egyenlő lenne a kolbásszal, szalámival!!!
"Amikor még vidéken laktam csirkevágáskor a macskáka csirkebéllel rohangáltak az utcán ;)
Szép életük volt köszönik azt a 15-18 évet ;)"
#17! Értsd már meg, hogy nem a nyers hús etetéséről szól a kérdés! Hanem a nyers SERTÉSHÚS kérdéséről!
Senki nem gondolta, hogy a házi macskák nem ehetnek nyers húst, hiszen az egeret, kismadarakat is úgy fogyasztják! Evidens! Próbáld már meg az elejétől elolvasni a kérdést és a hozzászólásokat, úgy, hogy fel is fogd azokat.
Igen, persze, nem akartam macskának sós cuccot adni, ezt már az első hozzászólásban emlegettem.
A füstölés pedig csak szóba jött. (Mi nem eszünk ilyesmit, úgyhogy "falatkákat" sem kapna a macska.)
Amúgy régebben BARF-oztunk.
Akik beszóltak, nekik üzenem, hogy legalább a wikis Aujeszky-betegség szócikket olvassák el. Tényleg. Érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!