Segítség!? Nyers bacont evett a macska!
Szerintem nem lesz baja. A bacon nem teljesen nyers. Emberi fogyasztásra sem alkalmas a nyers disznóhús, szóval nem hiszem, hogy olyat vettél volna, amiből baj lehet.
Azért figyeld, hogy bágyadt-e, de ha tegnap ette és jól van, nem valószínű, hogy megbetegedett.
Nem megy a hasa? Mert én inkább attól tartanék, hogy a szalonnától hasmenést kap.
Utolsó, a bacon szalonna teljesen nyers, a füstölés nem hőkezelés. És az Aujeszky-vírus túléli. Ha megfigyeled, a bacon csomagolására rá szokott írva lenni, hogy csak hőkezelve fogyasztható.
Kérdező, megnyugtatásodra: a magyar sertésállomány elvileg mentes Aujeszkyre, persze a jobb félni mint megijedni elvén nem adunk akkor sem sertést nyersen, de azért nem valószínű, hogy lesz baja a cicának. A lappangási ideje egyébként 3-6 nap a net szerint, szóval ma még nem is láthatnál semmit.
A bacon szalonna nem mindig nyers. Általában pácolják, majd gőzben főzik. De valóban van teljesen nyers is.
Kérdező, megvan a szalonna csomagolása? Mit írnak rajta?
Az előző válaszolónak igaza van, nem valószínű, hogy pont az a malacka volt fertőzött, aminek a szalonnájából evett a cica.
Semmi baja nem lesz tőle.
Tényleg nem jó a nyers húst nekik adni, de a madarat, egeret is nyersen eszik meg.
Aztán falun ne tudd meg milyen nyers húsokat szoktak nekik adni és semmi bajuk nem lesz tőle,
Hát köszönöm szépen a lepontozást, akik szerint annyira nem volt hasznos a válaszom, azokkal közlöm, hogy biológus vagyok, és két éve nyersen etetek, viszont sertést soha. Az információkat meg nem az ujjamból szoptam.
6-os hozzászólónak köszönöm a plusz információt, ezek szerint én valamiért mindig csak olyan baconnel találkoztam, amit csak füstöltek, és rá volt írva, hogy főzni/sütni kell.
A 9-es előző válasza szerintem is hasznos. Tényleg, miért lett lepontozva?
A kérdező nyers bacon-t emlegetett.
Viszont a bacon valóban nem mindig nyers.
De majd felteszem a GYK egy másik kategóriájában a kérdést, mert most már el kell merülnöm abacon készítés titkaiban :D
A lényeg, hogy a cica rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!