2016 Június-július körül született macska lehet már terhes most?
Télen nem szül a macska. 4 hónapos macska amúgy sem ivarérett.
De jövő tavasszal már számíthatsz az első alomra.
Bármily hihetetlen: LEHET. Nem egyszer derült már ki ilyen korú macskáról a műtőasztalon, ivartalanítás közben, hogy vemhes..... A műtéttel egyébként ostobaság megvárni az ivarérést. Ha eléri a macska súlya az 1 kg-ot, simán mehet műtétre.
Kedves 8-as! Mi is is ivarérés előtt vittük a macskát, kb. 4-5 hónaposan, lehet még 1 kiló sem volt, nem mondta a doki, hogy nem vállalja. Úgyhogy tisztában vagyok a dolgokkal és, hogy miért érdemes ivarérés előtt vinni. Az viszont hülyeség, hogy meg kell várni az első tüzelést.
3 hónapos kismacska biztos, hogy nem vemhes, ez hülyeség. Olyan, mintha azt mondanád egy 1,5 éves kislányra, hogy terhes. És ősszel már nem tüzelnek a macskák.
Az, hogy 4 hónapos macska vemhes volt, bizony TÉNY, amivel vitatkozni lehet, de nem érdemes. Azt áruld már el, erre hol a bánatban találtál utalást?
"Az viszont hülyeség, hogy meg kell várni az első tüzelést."
Ha képes lettél volna értelmezni amit írtam (ahogy nem....) akkor felfogod, hogy pont azt írtam, NEM kell megvárni az ivarérést. Erről a belinkelt oldalon is olvashattál volna. Az ajánlott életkorral együtt. Az 1 kiló körüli súly az altatás biztonsága miatt viszont nem utolsó szempont. A macskák meg bizony ilyenkor is bőven képesek tüzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!