A rendszeresen oltott macska, harapása és karmolása nem veszélyes?
Szerintem minden macska karmolás / harapása veszélyes, mivel a saját ürüléküket és minden más egyebet előszeretettel kapargatnak, és napi szinten nyalják be a karmaikról a szutykot. Nekem is van macskám, azt mondják tiszta állat, szerintem tiszta buta :D.
A kutyatartásban annyi a szerencsésebb, hogy a nyáluk ugye tartalmazza azt a penicilinféle baktériumellenes anyagot, ami a macskánál nincs. Véleményem szerint a kutyánál nincs szőratka, vagy gomba sem emiatt, vagy nem olyan gyakori. Egy normál emberi immunrendszernek egy macska elvileg nem okozhat problémát, a hosszútávú (5-10 év) együttélés hatásaira azért nem merném ezt kijelenteni.
Kezelés nélkül mindenféle nyílt seb képes elfertőződni, így ilyen szempontból veszélyes. De nyilván veszett nem leszel, toxoplazmózist is maximum egyszer kapsz el, és ha kap féreghajtót, akkor te sem leszel férges.
Ha esetleg megkarmol, vagy megharap fertőtlenítsd a sebet és ragaszd le.
"Véleményem szerint a kutyánál nincs szőratka, vagy gomba sem emiatt, vagy nem olyan gyakori. "
Ezt mégis hol álmodtad????? Egyáltalán nem igaz, de a többi állításod is buta.
Ja, és a te macskád lehet, hogy buta, az enyém azonban nem! Gazdája válogatja, tudod?
Rendszeresen oltott macska!?
Valószínűleg én vagyok a maradi, de ilyet se hallottam még. Mi ellen oltatod állandóan? Főleg, ha szobacica.
# 4/6
Ha majd mutatsz nekem vakvezető macskát, vagy más "szolgálati" verziót akkor elfogadom, hogy igazad van.
Próbálj meg higgadtan kommunikálni, mert így te sem látszol okosabbnak a macskámnál ;)
# 5/8
Feltett egy kérdést, másik hozzáférésről meg pontoz le midnekit. Válaszra sem érdemes.
Nem pontoztam én le senkit.
És egyébként, attól hogy lepontoztak az a kérdés tényleg kérdés volt és nem bunkózás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!