Mikor vinnétek/vittétek elaltatni az idős beteg macskát?
A 15 éves cicámnak nagy daganat van a belében, e mellet magas a vérnyomása és a gyógyszerek miatt fekélye is van mindkét szemén(egyébként vak is egy éve). Kap vérnyomáscsökkentőt, szteroidot a daganatra, szembe csepegtetek naponta többször. Étvágya még jó, de minden nappal gyengébb, le van fogyva, dülöngélve jár, ha a pofija maszatos lesz a kajától, nem nyalja le.
De látszólag nincsenek fájdalmai, dorombol ha simogatom, vagy felveszem, izgatott, ha kaját adok neki és dorombolva eszi meg. Azt mondta az orvos, hogy én fogom tudni, mikor kel már elaltatni, de bizonytalan vagyok.
Valakinél tapasztalatok? Lehet hogy fájdalmai vannak, csak nem látom?
Köszönöm szépen!
Esetleg az meg tudnátok mondani, mi lett a maradványokkal? Eltemettétek, elhamvasztattátok, vagy az állatorvos gondoskodott róla?
Hallottam, hogy lehet kérni külön hamvasztást, amikor megkapod egy urnában a hamvakat.
Nem akarok ott döntést hozni erről, amikor épp elveszítem szegényt.
Igen, egyfelől valóban az lenne a legjobb, ha magától elaludna, amikor ő úgy érzi, hogy vége. De ezt épp mi, emberek akadályozzuk meg. Hiszen ha nem gyógyszereznéd, akkor valószínűleg már elment volna, szegény. Így viszont a természettől átvetted az irányítást a gyógyszerekkel. Azt is tehetnéd, hogy elhagyod a vérnyomáscsökkentőt meg a szteroidot, akkor meghalna magától, de az biztos, hogy nagy kínok között. Szóval marad az a megoldás, hogy te döntesz, mikor jöjjön a kegyes halál, a tű. Az ő ideje a természet szerint már lejárt. Már minden napot csak azért él végig, mert gyógyszert adsz neki - ezt azért figyelembe kell venni.
Nagyon nehéz döntés, nem irigylem. Én is így voltam a kutyámmal, de a kutyánál talán könnyebb meglátni, mikor jön el az a pont. De a macskák nagyon szívósak, sokkal kevésbé látszik rajtuk, ha nagy a baj. Ahogy itt írták, a dorombolás sem a jó közérzetüket fejezi ki, csak az irántad való bizalmukat. Nekem most 4 éves cicám van, remélem még nagyon sokára kell felőle ilyen döntést hoznom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!