Nagyon idétlenül néznék ki, ha hámmal sétáltatnék
macskát?
Figyelt kérdés
Olyan helyen lakok, ahol túl sok az autó, sajnos gyakran látok is elgázolt állatokat, mert errefelé mindenki elengedi a macskáit sétálni a sok parkos rész miatt, és nem veszik figyelembe a rengeteg autót... Az én macskám elég bolond, biztos, hogy tíz percen belül meghalna, ha egyedül elengedném, de szívesen elvinném füves területekre egy kicsit bóklászni, hogy lásson valamit a világból. Nem lenne fura? Senkit nem láttam még soha macskát sétáltatni.
Sokan sétáltatnak hámmal cicát. Jó, hogy így aggódsz érte. Felelős állattartó vagy!
2016. nov. 24. 11:49
2/13 anonim válasza:
Végül is elég sok helyen árulnak macskahámot, márpedig akkor kereslet is van rá...
A helyzet az, hogy forgalmas helyen én se szívesen engednék szabadon egy macskát (sőt még kutyát se!). Teljesen jogos és felelős dolog tőled, hogy félted a macskádat, és gondoskodni akarsz a biztonságáról. Szerintem normális dolog, ha hámmal sétáltatod, hiszen ez az állat biztonságát szolgálja.
2016. nov. 24. 11:55
3/13 anonim válasza:
En a ket perzsa cicamat szoktam hammal setaltani, arra nagyon vigyazz ha van koborkutya stb ne legyen baj eggszer meg tamadtak az egyemet de felkaptam nem lett semmi baj szerencsere de az biztos ha vannnak szabadon nagyobb kutyak es tortenik valani hat en belehalnek,eleg veszelyes sajnos :( olyan kis torekenyek.. De hat hiaba van a. Kertes haz eddig volt 4 kinti cicank... Egyet elloptak 1 et elutott a kocsi egy masikat a kutya megolt esnmost maradt egy ami 11 eves most . szoval mar falun kerteshazban sem lehet cicat tartani... Szomszed kirakja patkantymerget stb. Amugy az en cicaim nagyon nehezen szoktak meg a hamot eloszor a lakasban setaltasd ot :)
2016. nov. 24. 12:17
4/13 anonim válasza:
A hám nem csak a kutyának való. Nyugodtan sétáltathatod hámmal (ezzel is mutatva, hogy felelősségteljes gazdi vagy). Egyáltalán nem röhejes.
2016. nov. 24. 12:56
5/13 anonim válasza:
Igen.macska nem valo porázra
2016. nov. 24. 13:03
6/13 anonim válasza:
elég megszokott dolog ez, viszont a probléma inkább a cica szokott lenni, nehezen tűri a hámot némelyik
2016. nov. 24. 13:04
7/13 anonim válasza:
szerintem jó,hogy nem engeded ki így,ha forgalmas helyen laktok tényleg ne tartsd kint.
a hámot próbáld ki először bent, szoktasd hozzá. ha működik, akkor meg lehet próbálni a sétáltatást. de olyan helyen,ami nem forgalmas, nincsenek szabad kutyák..stb érted gondolom.
de amúgy ha bent van sok játéka és foglalkoztok vele,nem olyan nagy kínzás neki,hogyha nem mehet ki
2016. nov. 24. 13:08
8/13 anonim válasza:
meg egy macskára hogy teszel hámot hát simán kibujik belöle főleg ha megijed.aztan puff ki is lapitotta egy bmw
2016. nov. 24. 13:13
9/13 anonim válasza:
Panelhazak környékén sokszor látni cicakat setaltatokat. Egytől egyig hammal viszik (nem nyakorvvel!!) és nagyon bölcsen viszik mellé a hordozó boxot is! Szerintem te se csak a macskával indulj neki, hanem a box is legyen a kézben! Hadd ne részletezzem hogy miért.
2016. nov. 24. 13:42
10/13 anonim válasza:
Én nem vinném mert annyi a szabadon póráz nélkül kiengedett agresszív kutya ,hogy egész idő alatt csak azon paráznék melyik sarok ,bokor, kerítés mögül támad rá egy a macskára,és a póráz miatt el se tud futni. Esetleg ha valami nagytestű testőrkutya lenne mellette amelyik jól megvan a macskával és nekimegy a támadó kutyának..úgy talán vinnék.
Haveromnak a kölyökkutyáját ölte meg egy ilyen eleresztett kutya az utcán,szóval még azok sincsenek biztonságban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!