Hányszor adtok a macskának enni? Tényleg egész nap enne? Vagy csak télen?
Figyelt kérdés
Kinti macskám volt, mostanában (2. éve) lett előléptetve szobacicává. Már nem fiatal, és ősztől már tüsszög, és gondoltam miért is ne élhetne bent. Először csak néha-néha jött be, most már csak néha-néha meg ki :-) Vettem neki almot, van bent tálkája stb ami kell. Régen kint evett, persze nem szabad ég alatt, van egy melléképület ahol etettem eddig, de volt neki szabad ki- és bejárása. Akkor nem annyira figyelgettem, mert félig vadon élt, reggel adtam reggelit, majd mikor megette újratöltöttem a tálat, hogy napközben is legyen valami ha hazajön, majd este konzerv. Most mióta bent van, már szinte csak addig nem eszik míg alszik. Mert amúgy egész nap bír fetrengeni, de ahogy berakom a lábam a konyhába és megzörren egy edény, már jön. És persze mindig kap. De ezt meddig lehet? Már olyan, mint a gömböc. Nyáron bezzeg napközben a tájunkra sem jön, csak vacsorára. Azt még hozzá kell tennem , hogy ivartalanított nőstény, és egerészik.2016. nov. 9. 20:50
11/13 anonim válasza:
A macskák többször esznek keveset (szeretik elosztani az étkezéseket. De ha már majdnem szétdurran az azért nem jó, valamit vegyél vissza. Lehet, hogy most kezdi kiélvezni a benti élet előnyeit :D keleti kényelem állandó meleg, kaja, amit nem kell kergetni :)).
12/13 Metionin válasza:
Az enyém is állandóan enne. Benti cica de ha jó idő van, ki is mehet. Reggel korán kap fél zacskó alutasakosat, dél körül főtt húst, este másik fél adag alutasakosat és éjszakára van neki kint száraz táp. A macsek 6 hónapos kandúr, nagy de nem igazán kövér, inkább a teste nagy (nagy fej, erőteljes végtagok stb.).
13/13 anonim válasza:
Nekem ősszel a kinti-benti kandurom mindig sokkal nagyobb lett. Súlyban is szedett magára, de a szőre hosszú és dús lett, azért nézett ki nagyobbnak.
Naponta kétszer etetem. Reggel, amikor elmegyünk dolgozni, este, mikor hazajövünk. Ül a tálja mellett, mint egy felkiáltójel, amikor belépünk a házba.:)
Száraz kajája mindig van kint.
Hétvégén délben is eszik, amikor ebédelünk. Látja, hogy eszik a család, hogyan lehetne megtagadni tőle?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!