Mi okozza ezt? 3,5 hetes a babám. Ma reggel 5 óta ébren van, és folyton enne meg enne. Egész nap kb 2x20 percet aludt.
Növekedési ugrásban van. Szoptasd gyakrabban (igény szerint), a tápszert pedig elrakni. Kb. 3-4 nap múlva már érezheted, hogy több tejed lett.
Türelem és kitartás! Lesz még ilyen...
3,5 hetesen nem nagyon hallottam növekedési ugrásról...
6. hét körül igen, 3. hónap körül igen és 6. hónap körül igen.
Valami zavarhatja is, ezért a közeledben ergo a cicin érzi magát biztonságban.
De lehet, hogy valóban nem lakik jól, ezért enne állandóan. Rakd nyugodtan annyiszor mellre őt, ahányszor igényli. A tejtermelésednek csak jót tesz a gyakori szoptatás. Az viszont tényleg igaz, hogy az emésztetlen tejre újabb adagot inni a babának hasfájást okozhat. De én ezért nem ritkítanám a helyedbe a szoptatásokat...
2-3 hetesen is lehet ugrás, csak ez nem olyan tipikus, mint a későbbiek, nem mindenki veszi észre.
Ahogy írtam, pár nap alatt rendeződhet, ha gyakrabban szoptatsz. És igen, éjjel is kell szoptatni, sőt, az a kifejezetten jó, mert ekkor a legérzékenyebb a tejtermelő hormon! A gyakori szopitól pedig valóban akkor fog csak fájni a pocak, ha túl sok elsőtejet szopizik, lásd felettem.
3 hetes kor körül is van növekedés ugrás,csak ezt az anyukákb többsége nem nagyon veszi észre,mert uilyenkor azigény szoptatott csecsemők nagyrésze,még egész nap cicin van :)
Aztán lesz 6 hetesen 3 hósan!
Ha ilyenkor szinte egész nap megtehetitek,hogy cicin van akkor kétnap alatt is beállhat!Nálunk így volt mindig,egyedül a 3 hós tartott 4 napig!Mi ilyenkor együtt is aludtunk,és így nem olyanfárasztó! :)
Tápit ne,mert akkor kevesebbszer kéri a cicit,éshosszabb a folyamat!
A mellváltáról meg annyit,hogy tedd mellreakár fél óránként vagy óránként ahogy kéri,de mellet csak 3 óránként válts! :)Tehát ez úy néz ki,hogy mondjuk 7-kor kériés ráteszed a balmelledre!Utána 10-ig akárhányszor kér tedd mellre de mindig a balra!10 után jöhet a jobb cici 3 órán keresztül!Remélem érthető,és Neked is pár napalatt rendeződik a ritmusotok! :)
2éves szopttó és 26 hetes pocakos anyuka
... illetve a 3 óránkénti váltás sem kell, hogy pöccre ennyi legyen - a lényeg, hogy egészen addig ugyanazt a mellet kapja, amíg az csutra ki nem ürül és utána menjen csak a másikra. Ha ez 3 óra, akkor annyi, ha kevesebb, akkor annyi. (3 órát azért szoktunk mondani, mert ugye általában ez a sztenderd szopizási gyakoriság, de nem mindenkinél persze.)
De ettől függetlenül ugyanarról van szó, egyetértek az előttem szólóval, szerintem ő is így értette. :)
Igen Stefix! :)Köszi de csak így tudtam elmagyarázni! :)
Igen amúgy növekedésugrásnál,nálunk is olyan max két óránként cserélni kellett a cicit,csak már később juttoot eszembe,és nem voltunk itthon!
Köszi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!