Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi okozza ezt? 3,5 hetes a...

Mi okozza ezt? 3,5 hetes a babám. Ma reggel 5 óta ébren van, és folyton enne meg enne. Egész nap kb 2x20 percet aludt.

Figyelt kérdés
Nem lenne elég tàpláló a tejem? Vagy kevès? Mit csináljak? Már nagyon elfáradtam és ô is. Az előbb adtam neki tápszert és el is aludt.De nem akarom tápszerezni.
2012. febr. 1. 14:26
1 2
 1/11 xStefix ***** válasza:
100%

Növekedési ugrásban van. Szoptasd gyakrabban (igény szerint), a tápszert pedig elrakni. Kb. 3-4 nap múlva már érezheted, hogy több tejed lett.

Türelem és kitartás! Lesz még ilyen...

2012. febr. 1. 14:27
 2/11 A kérdező kommentje:
És hány napig tart a növekedési ugrás? Meddig lesz ilyen falánk? Éjjel is ez lesz?
2012. febr. 1. 14:50
 3/11 A kérdező kommentje:
Ès nem fog fájni a hasa az állandó evèstől?
2012. febr. 1. 14:52
 4/11 anonim ***** válasza:
13%

3,5 hetesen nem nagyon hallottam növekedési ugrásról...

6. hét körül igen, 3. hónap körül igen és 6. hónap körül igen.

Valami zavarhatja is, ezért a közeledben ergo a cicin érzi magát biztonságban.

De lehet, hogy valóban nem lakik jól, ezért enne állandóan. Rakd nyugodtan annyiszor mellre őt, ahányszor igényli. A tejtermelésednek csak jót tesz a gyakori szoptatás. Az viszont tényleg igaz, hogy az emésztetlen tejre újabb adagot inni a babának hasfájást okozhat. De én ezért nem ritkítanám a helyedbe a szoptatásokat...

2012. febr. 1. 14:59
 5/11 anonim ***** válasza:
A gyakori szopitól akkor lesz hasfájása a babának, ha hamar váltasz mellet, és csak a laktózban gazdag elsőtejhez jut hozzá. Ha alaposan kiürítette az egyik melledet és utána kínálod meg a másikkal,akkor nem. Legalábbis nem a gyakori evés miatt.
2012. febr. 1. 17:13
 6/11 xStefix ***** válasza:

2-3 hetesen is lehet ugrás, csak ez nem olyan tipikus, mint a későbbiek, nem mindenki veszi észre.

Ahogy írtam, pár nap alatt rendeződhet, ha gyakrabban szoptatsz. És igen, éjjel is kell szoptatni, sőt, az a kifejezetten jó, mert ekkor a legérzékenyebb a tejtermelő hormon! A gyakori szopitól pedig valóban akkor fog csak fájni a pocak, ha túl sok elsőtejet szopizik, lásd felettem.

2012. febr. 1. 19:51
 7/11 anonim ***** válasza:

3 hetes kor körül is van növekedés ugrás,csak ezt az anyukákb többsége nem nagyon veszi észre,mert uilyenkor azigény szoptatott csecsemők nagyrésze,még egész nap cicin van :)

Aztán lesz 6 hetesen 3 hósan!

Ha ilyenkor szinte egész nap megtehetitek,hogy cicin van akkor kétnap alatt is beállhat!Nálunk így volt mindig,egyedül a 3 hós tartott 4 napig!Mi ilyenkor együtt is aludtunk,és így nem olyanfárasztó! :)

Tápit ne,mert akkor kevesebbszer kéri a cicit,éshosszabb a folyamat!

A mellváltáról meg annyit,hogy tedd mellreakár fél óránként vagy óránként ahogy kéri,de mellet csak 3 óránként válts! :)Tehát ez úy néz ki,hogy mondjuk 7-kor kériés ráteszed a balmelledre!Utána 10-ig akárhányszor kér tedd mellre de mindig a balra!10 után jöhet a jobb cici 3 órán keresztül!Remélem érthető,és Neked is pár napalatt rendeződik a ritmusotok! :)

2éves szopttó és 26 hetes pocakos anyuka

2012. febr. 2. 09:12
 8/11 xStefix ***** válasza:

... illetve a 3 óránkénti váltás sem kell, hogy pöccre ennyi legyen - a lényeg, hogy egészen addig ugyanazt a mellet kapja, amíg az csutra ki nem ürül és utána menjen csak a másikra. Ha ez 3 óra, akkor annyi, ha kevesebb, akkor annyi. (3 órát azért szoktunk mondani, mert ugye általában ez a sztenderd szopizási gyakoriság, de nem mindenkinél persze.)

De ettől függetlenül ugyanarról van szó, egyetértek az előttem szólóval, szerintem ő is így értette. :)

2012. febr. 2. 12:14
 9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segitettetek
2012. febr. 2. 12:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Igen Stefix! :)Köszi de csak így tudtam elmagyarázni! :)

Igen amúgy növekedésugrásnál,nálunk is olyan max két óránként cserélni kellett a cicit,csak már később juttoot eszembe,és nem voltunk itthon!

Köszi! :)

2012. febr. 2. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!