Miért eszik meg a kölyköket?
Valószínű akkor eszi meg ha úgy érzi hogy nem teljesen egészségesek. És elég jól megérezheti valami módon.
A szülői háznál sok kinti macska volt, minden nyáron születtek kiscicák. De csak egy esetben tapasztaltunk ilyet hogy megette a kölykeit. Azok a kölykök is fejletlennek tűntek. Furcsa a természet.
A macskára nem jellemző, hogy megeszi az életképtelen kölykeit, de nem is kizárt. Nem lehet, hogy a méhlepényével együtt ette meg? Mert azt megeszi.
Egyébként pedig meg kell bizni a macska ösztöneiben, ezek vele született kölyöknevelési ösztönök. Vannak nagyon jó cicaanyukák, és vannak kevésbé jók, a macskák sem egyformák.
Nagyon sokszor előfordul, hogy életképtelen kölyök jön a világra, nem kell beavatkozni. Én el szoktam venni a láthatóan életképtelen kölyköt tőle, amikor ilyen előfordult.
A kölykök fejletlenek, életképtelenek voltak, így eltakarította őket.
Nem volt hasonló esetem, mivel ivartalanított macskám van. Neked is ezt javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!