Kisnyugdijas vagyok befogadtam egy kobor kiscicat kb. fél éves. Mivel etessem?
A baj az, hogy objektív válaszokat nem fogsz találni, mivel vannak a royalisták akik szerint egy középkategóriájú macskakaja pl Whiskas már egyenese proli méreg minden állatnak, míg más minden szemetet odaad nekik.
Ami fontos saját véleményem szerint: Tesco gazdaságos, Sbudget, stb. sajátmárkás kajákat ne vegyél mert azok általában a legaljai mindennek.
A Fresnapf jó, viszont igen drága, nem biztos, hogy meg tudnád fizetni.
A házi kosztról amit tudni kell, hogy tehéntejet nem érdemes neki adni. Vannak macskák akik konkrétan vödörszámra isszák, és semmi bajuk nincs, viszont a legtöbbnek érzékeny rá a gyomra, tehát ha nem akarod kockáztatni, hogy 2 napig összefos mindent, inkább ne adj neki tejtermékeket. Maradékot, mint pl főtt/sülthús, főtt rizs, főtt répa, főtt tojás adhatsz neki nyugodtan, amennyiben az nincsen nagyon erősen fűszerezve, pl paprikával, borssal stb. A tésztától se lesz bajuk, viszont nem sokat ad a szervezetének, az max arra jó, hogy éhes ne legyen, míg nincs valami normális.
Sokan istenítik a nyers hús adását, én viszont nem értek vele egyet, pláne, mivel vásárolt a hús, lehet benne féregtől kezdve, baktériumokon át, minden. A sertéshúst különösen kerülni kell nyersen a macskáknál, ugyanis elkaphatnak tőle toxoplasmosist, ami viszont az emberre is veszélyes lehet. Ha mindenképp jó vételnek tartod a húst, akkor mielőtt odaadod neki főzd meg, így ezek a dolgok elpusztulnak.
Remélem segítettem! Sok boldogságot a cicához! :D Amit még hozzátennék, hogy ha bent szeretnéd tartani, akkor alomtálcát mindenképp vegyél neki. Könnyedén rászoktathatóak. Hajrá! :D
Tényleg nagyon aranyos vagy és megható, hogy ennyire törődni akarsz vele, hogy még ide is kiirtad! :)
Tudom, hogy nem szabad, de én csak azért szóltam hozzá, mert nem tudtam megállni, annyira aranyos, viszont a cicákhoz nem értek. :)
Remélem nem haragszik senki emiatt. :)
Jó egészséget kívánok Neked és a kiscicádnak is! :)
"ugyanis elkaphatnak tőle toxoplasmosist, ami viszont az emberre is veszélyes lehet"
Ez azért nem teljesen igaz, csak az első néhány hónapban veszélyes a MAGZATRA, ha az anya még nem védett ellene.
ne hallgass erre a sok flancos dolgot ajaánló baromra...
a keverék macskák nem nincsenek túltenyésztve, tejet is adhatsz nekik... Jó neki a lidl-s vagy bármelyik macskatáp. néha*néha egy kis sertésmájat megcsinálhatsz neki, nem kell túl stresszelni... a sok budai ficsúrral nem kell foglalkozni, biztosan jó helye lesz nálad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!