Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Kisnyugdijas vagyok befogadtam...

Kisnyugdijas vagyok befogadtam egy kobor kiscicat kb. fél éves. Mivel etessem?

Figyelt kérdés
Itt bent melegszik most is a pàra. Adtam neki parizert azt ette szépen de melyik közértbe van a legjobb kaja neki? Lidlbe a chosida jo? Mit szeretnek a legjobb? Ami jo is es okcso? De nem szin hus? Azzal mar en nem bajlodok.

2016. okt. 11. 22:50
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Még valamit. Nemrég a kertembe költözött egy idegen cica. Megsajnáltam, és adok neki is enni. De neki a sima Lidl-os vagy Aldis tasakos macskaételt veszem. Nagyon szereti, megeszi szépen. Tegnap volt itt az állatorvos, megvizsgálta a kinti cicát is, és makkegészséges. Nem kell baromi drága ételeket venni nekik.
2016. okt. 12. 00:29
 12/42 anonim ***** válasza:
De ha tudsz neki venni olcsón húst, akkor az a legjobb. Legalább néha. Olcsó farhátat, nyakat, belsőségeket, néha egy kis májat. Ha van fagyasztó, akkor eláll, vagy csak annyit veszel, amit odaadsz neki.
2016. okt. 12. 00:42
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

A baj az, hogy objektív válaszokat nem fogsz találni, mivel vannak a royalisták akik szerint egy középkategóriájú macskakaja pl Whiskas már egyenese proli méreg minden állatnak, míg más minden szemetet odaad nekik.

Ami fontos saját véleményem szerint: Tesco gazdaságos, Sbudget, stb. sajátmárkás kajákat ne vegyél mert azok általában a legaljai mindennek.

A Fresnapf jó, viszont igen drága, nem biztos, hogy meg tudnád fizetni.

A házi kosztról amit tudni kell, hogy tehéntejet nem érdemes neki adni. Vannak macskák akik konkrétan vödörszámra isszák, és semmi bajuk nincs, viszont a legtöbbnek érzékeny rá a gyomra, tehát ha nem akarod kockáztatni, hogy 2 napig összefos mindent, inkább ne adj neki tejtermékeket. Maradékot, mint pl főtt/sülthús, főtt rizs, főtt répa, főtt tojás adhatsz neki nyugodtan, amennyiben az nincsen nagyon erősen fűszerezve, pl paprikával, borssal stb. A tésztától se lesz bajuk, viszont nem sokat ad a szervezetének, az max arra jó, hogy éhes ne legyen, míg nincs valami normális.

Sokan istenítik a nyers hús adását, én viszont nem értek vele egyet, pláne, mivel vásárolt a hús, lehet benne féregtől kezdve, baktériumokon át, minden. A sertéshúst különösen kerülni kell nyersen a macskáknál, ugyanis elkaphatnak tőle toxoplasmosist, ami viszont az emberre is veszélyes lehet. Ha mindenképp jó vételnek tartod a húst, akkor mielőtt odaadod neki főzd meg, így ezek a dolgok elpusztulnak.

Remélem segítettem! Sok boldogságot a cicához! :D Amit még hozzátennék, hogy ha bent szeretnéd tartani, akkor alomtálcát mindenképp vegyél neki. Könnyedén rászoktathatóak. Hajrá! :D

2016. okt. 12. 01:50
 14/42 anonim ***** válasza:

Tényleg nagyon aranyos vagy és megható, hogy ennyire törődni akarsz vele, hogy még ide is kiirtad! :)

Tudom, hogy nem szabad, de én csak azért szóltam hozzá, mert nem tudtam megállni, annyira aranyos, viszont a cicákhoz nem értek. :)

Remélem nem haragszik senki emiatt. :)

Jó egészséget kívánok Neked és a kiscicádnak is! :)

2016. okt. 12. 01:57
 15/42 anonim ***** válasza:

"ugyanis elkaphatnak tőle toxoplasmosist, ami viszont az emberre is veszélyes lehet"

Ez azért nem teljesen igaz, csak az első néhány hónapban veszélyes a MAGZATRA, ha az anya még nem védett ellene.

2016. okt. 12. 04:52
 16/42 anonim ***** válasza:
16 éves egészséges cicám van, sosem kapott Prima, meg Canon tápokat. Teljesen felesleges, ráadásul van amelyik cica meg sem eszi. Volt egy időszak amikor úgy álltam anyagilag, hogy hosszú ideig csak Tescos macskakonzervet kapott, abszolút semmi baja nem lett tőle. Én is laktózmentes tejet adok neki, mert a vizet egyáltalán nem issza meg. Ahogyan írták, adhatsz neki maradékot is, nézz utána milyen emberi kajákat ehet a cica, a krumplival például vigyázni kell. A vörös- és fokhagymapor pedig mérgező nekik, ezeket jó ha tudod.
2016. okt. 12. 04:56
 17/42 anonim ***** válasza:
92%
Édesanyámék macskusza sem evett soha minőségi tápot, kb. 16-17 évet élt (bár szerintem a szőrük sokkal szebb és kevésbé hullik, minél minőségibb cuccot esznek). Oltatni és ivartalanítani mindenképp kéne. Fel kéne keresni egy állatorvost. Az egyik legkedvesebb kiírás volt itt a gyakorin eddig, több ilyen emberre lenne szükség, mélységes tiszteletem és sok örömet a cicuhoz! Biztosan meghálálja a gondoskodást!
2016. okt. 12. 07:21
 18/42 anonim ***** válasza:
A Dm-ben kapható macska eledelek is jók,árban és minőségben is.Az én finnyás cicám csak ezt eszi meg.
2016. okt. 12. 08:02
 19/42 anonim ***** válasza:
7%

ne hallgass erre a sok flancos dolgot ajaánló baromra...

a keverék macskák nem nincsenek túltenyésztve, tejet is adhatsz nekik... Jó neki a lidl-s vagy bármelyik macskatáp. néha*néha egy kis sertésmájat megcsinálhatsz neki, nem kell túl stresszelni... a sok budai ficsúrral nem kell foglalkozni, biztosan jó helye lesz nálad. :)

2016. okt. 12. 08:21
 20/42 anonim ***** válasza:
8%
-nem
2016. okt. 12. 08:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!