Ti beszoktátok engedni a cicákat a szobátokba?
Kinti macskák, bent semmijük sincs (illetve egy madzagot szereltem egy hokedlire, amikor nem lehetett bírni a kisciccel. imádta), de szeretnek bent lenni akár fél éjszakát is. Nyilván bemásznak az ágyakba is, macskák.
Nem kifejezetten beengedjük őket, hanem szellőztetünk, amiben részt vesz a bejárati ajtó is s bejönnek. De nem bánjuk.
Néha figyelünk rájuk (főleg a kicsire, aki nagyon aktív és iszonyú zajjal van), de amikor órákon át alszanak a fotelben, akkor nem.
Én azt tartom, hogy az a macska nem házba való, amelyiket a gazdája nem tudja rendre utasítani. Nekem volt egy sziámi szobacicám régen, ami úgy volt nevelve hogy soha nem jött fel egy bútorra sem. Akkor sem, ha nem voltunk a közelben. Egyedül a fotelra jött föl tévénézés közben (mert az meg volt engedve). Viszont miután elpusztult, több macskát nem tartottunk a lakásban. Egy ivartalanított kandúrunk van rideg tartáson, ami jobb mint a házőrzőkutya, mert nem engedi a közelbe a kóbor macskákat.
A macska fajtájától és a jó neveléstől is függ, hogy az állat hogyan viselkedik fedett térben.
Egyébként nálunk az a megszokás, hogy kutyának, macskának kint a helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!