Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babaszoba, gyerekszoba » Második babát tennétek a ti...

Második babát tennétek a ti szobátokba, mikor a nagy már külön van?

Figyelt kérdés
Két gyereknek két szobát terveztünk. Nem szeretnék féltékenységet ( 4 éves) így is sokszor kérdi, ő miért van egyedül. Nem gond, ugye, ha az újszülöttet külön szobába teszem? Lesz ott egy ágy nekem végszükségre.
2016. máj. 7. 07:24
 1/5 anonim ***** válasza:
Én pont ezen agyaltam, csak a különbseg hogy a 3. Babánk jön. A két nagy egy szobában alszik. Megcsináltuk már a babaszobát, de aggodom... jobban szeretném az első néhány hónapban ha mellettem aludna a baba. Mindkét gyerekkel így volt, az első 4 hónapodan a második 6 hónaposan került külön szobába. Úgyhogy én arra jutottam hogy mivel a mi hálónk kicsi ahhoz hogy oda tegyem a kiságyat, így az első nehány hónapban a mózesben fog aludni mellettem. A nagyok megértették hogy azért alszik külön a kisbaba hogy ne ébressze fel őket éjjel mert bizony sírni fog sokszor éjszaks nem szeretném ha emiatt fáradtak lennének. 4 és 7 évesek.
2016. máj. 7. 07:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem jò a különszoba is,de ha magatokhoz szeretnéd is simán megérti a nagyobb ha elmagyarázod neki miért.
2016. máj. 7. 08:23
 3/5 anonim ***** válasza:
47%

Nyugodtan tedd külön szobába :)

Az ágyra mindenképp szükség lehet :)

Bár nekem csak egy kislányom van, de ő is külön szobában alszik az első perctől fogva....

Sokszor bealudtam szoptatás alatt így nekünk is jól jött a külön ágy a babaszobába :)

2016. máj. 7. 08:29
 4/5 anonim ***** válasza:
51%

Az újszülötteket SOSEM tettem külön szobába.

Minimum 3 hónapos korukig mellettem aludtak, mózes kosárban, vagy ha szoptattam akkor a nagy ágyban is "benntfelejtődtek" sokszor.

Ebből nálunk sosem volt féltékenységi kérdés. Ha bármi gondja volt a nagyobbaknak éjjel, akkor természetesen hozzájuk is odamentünk.

2016. máj. 7. 09:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Kis csecsit nem tennék külön szobába.

De a nagyobbaknak sem mondanám, hogy azért, hogy ne zavarja őket, mert azt vonhatják le belőle, hogy ők fontosabbak, velük jobban törödöm.

Inkább azt mondanám, hogy a kicsi még túl kicsi, hogy egyedül legyen, magában, és ez igaz is, látják is milyen kicsi és teljesen magatehetetlen.

2016. máj. 9. 02:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!