Az miert baj ha az osszes kiscocat megtartom?
De addig kapok zsebpenzt.Minden heten,Karacsony,szulinap,nevnap.Stb.
Addig ivartalanitattom a nostenyeket a himeket meg csak nyaron.
Nem fog tetszeni a válaszom, de megmondom, hogy nekem mi a bajom ezzel:
- kötve hiszem hogy gyerekként annyi zsebpénzt kapsz, hogy egy marék macskát megfelelően el tudj látni (minőségi kaja, élősködők elleni védekezés, oltások stb.)
- az ivartalanítás drága móka. (csak hogy példát láss: környéken élő legbarátibb árakon dolgozó doki 12000Ft/nőstény áron dolgozott még 2 éve, kandúr valamivel olcsóbb)
- a macskák ivaréréstől számítva (5-6 hónap) minden hónapban tüzelnek, egészen addig, amíg fel nem csinálják őket. Akkor kihordanak egy alom kölyköt és kezdődik az egész elölről. (Te tudod milyen idősek a cicák, de ez jövő nyárig 1-2 alomnyi macska / nőstény, amiről mind neked kell gondoskodnod.)
- A folyamatos tüzelés még vemhesülés nélkül is megterhelő az állatok számára. Ha azt gondolod, jó móka a kiscicázás, faggasd ki anyukádat, hogy milyen volt veled terhesnek lenni és felnevelni addig, amíg el tudod látni magadat! (Segítek: kegyetlenül kimerítő. Csak anyukáddal ellentétben a macskádnak nincs választási lehetősége.)
Jaaa, hogy gyerek vagy. Ez sok mindent megmagyaráz. Akkor a szüleidnek nem volt annyi esze, hogy időben elvigyék ivartalanítani a macskát. Számoljunk csak 5 picivel +az anyamacska. Oltások, ivartalanítás, etetés, esetleg ha valamelyik megbetegszik...
Ha 10 éven át félrerakod minden zsebpénzed, akkor talán el tudod látni őket megfelelően.
Tarsd meg az anyát és max 1-2 kölyköt. A többit ajándékozd el. És az anyát utána sürgősen ivartalaníttatni, ha már nem szoptat. +a kicsiket kb fél éves korukban. És figyelj az oltasokra, fereghajtasra.
De az összes cicat ne tartsd meg szerintem. Nem tudnál elég figyelmet adni mindegyiknek szerintem.
Jövő nyárra amúgy tényleg lesz vagy 30 macskád, ha mindent megtartod..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!