Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi furát esznek?

Mi furát esznek?

Figyelt kérdés

Elképedve láttam, hogy az egyik macskánk kimondottan szereti a zsenge, finom főtt kukoricát. Rémlik, hogy egy régebbi pedig megette a csokit. (Az unokatesóm néha szintén megkínálta csokival a nyulát, de hát az mégiscsak növényevő.)

Szóval milyen furcsa táplálkozási kedvelésekkel találkoztatók a macskáknál, kutyáknál, egyéb állatoknál?

Kutyában olyat láttam, amelyik ette a diót, szilvát, szőlőt. Az utóbbi 2 még érthető, mert éretten jó édes.

2016. szept. 8. 09:10
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Egyes esetekben -nem biztos, hogy főleg a kutyánál- az irigység is szerepet játszhat. Inkább megeszi, hogy a másfajta állatnak, vagy a másik c-nak ne jusson. Még ha nem is olyan jóízű:)

Az akvárium vizét is különösen szeretik lefetyelni. Talán a halíz miatt? Vagy a haltáp íze miatt?

Van máshol is víz, de úgy látszik, a macsoknek ez a legfinomabb üdítő.

2016. szept. 13. 07:49
 22/29 A kérdező kommentje:

16-os:

Eddig ezen a haltápon lepődtem meg a legjobban.

2016. szept. 13. 07:51
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Az én cicàm a gyrosért van oda, én csipös és hagyma nélkül szeretem, nos ugy tünik ő is, mikor hoz a pàrom nekem a cicàm 6 km- ről kiszagolja, màszik ràm, addig nem hagy míg nem adok neki, de nem csak a husi részét hanem úgy ahogy van falja....
2016. szept. 26. 18:00
 24/29 anonim ***** válasza:
szia! 2 macska es 3 kutya gazdija vagyok, nalunk nagyon nagy zoldseg es gyumolcszabalas megy! a macskak imadjak a fott kukoricat, azokat a zoldsegkeverekekben levo repakat, minden egyes regggel esznek uborkat (komolyan minden reggel kapnak, hozzatartozik a napi kajaadaghoz :D) es a sparga, zoldbab is a kedvencek kozott van. az egyikuk pedig rajong a popcornert, ha eszunk, akkor azonnal o is jon, es koveteli, hogy adjunk neki. valamint imadja a tojast is, nyersen szokott kapni egyet, ha eppen fozunk, es szol, hogy most o szeretne ilyet enni :D a kutyak foleg gyumolcstajongok, alma, korte, narancs, banan, minden mennyisegben, es imadjak a diot is, csak azt ritkabban kapnak, most foleg setanal talaltunk. amugy vigyazni kell, mert pl a szolo, a nyers krumpli, a csoki, a makadamiadio, a csirkecsont, a nyirfacukor, a hagyma, a sos es cukros etelek, az alkohol mind veszelyesek, es margezoek a kutyakra (macskaknal nem tudom, de nekik sem erdemes adni) szoval ha kap valamit, erdemes elotte lecsekkolni a neten, hogy art e az egeszsegere.
2016. szept. 26. 18:01
 25/29 anonim ***** válasza:
A legtöbb macsekunk a főtt krumpliért volt oda
2016. szept. 26. 20:42
 26/29 anonim ***** válasza:
Amúgy a macskák nem érzik az édes ízt.
2016. szept. 26. 20:43
 27/29 anonim ***** válasza:

Az én macskám imádja a pizzatésztát és a sajtot is rajta. :) (Pedig nem etetném plusz szénhidráttal, de ha kell neki...) Meg szereti a trappista sajtot. Szoktam venni laktózmentes tejfölt, azt is szereti.

De zöldséget-gyümölcsöt nem eszik. Ha nyújtok felé mondjuk szőlőt, almát, mert kunyerál, akkor összehúzza a szemét és elfut. :)

2016. szept. 27. 19:11
 28/29 anonim ***** válasza:
Én vagyok a haltápos. :D nem mindegyik márkát eszi meg, a Panzi lemezes a kedvence, de a jó minőségű JBL haltápot nem szereti. :)
2016. szept. 27. 19:40
 29/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm, mindenki zöldet kapott:)

Azért lenne pár kérdésem, rácsodálkozásom.

Uborka: úgy értsem, kígyóubi, szeletelve? Vagy kovászos?

Főtt krumpli: tudtommal a macskák szervezete nem emészti. Vagy tévedek?

2016. szept. 28. 07:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!