Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért nem szoptat az anyamacska?

Miért nem szoptat az anyamacska?

Figyelt kérdés

Nem találom a probléma forrását. Az ellésnél minden rendben volt.

Összesen 8 cica született. Ebből 2 elpusztult ,így 6 kicsi van.

Napokig a kiscicák mellett maradt ,de most az utóbbi időkben rájuk se hederít.

A kiscicák 1-2 hét körül vannak. Kezdetben gyönyörűen fejlődtek,erős cicák voltak. Most csont soványak ,és félig holtak.

Napok óta nem jutottak tejhez,hiába zártam be az anyacicát hozzájuk esténként , fogtam le és raktam oda cicákhoz. Végig ingerlékenyen kapálódzott,és morgott ,ahogy az tőle megszokott,ám a végére már megtűrte és dorombolt is,de egyszeriben csak felpattant és elrohant. Ingerlékeny macska,de rendkívül jó szülőnek bizonyult , több almot felnevelt az évek során.

Rendesen kap enni , az egészsége és megfelelő , jó súlyban van. Szerintem a teje se apadt el.

Lehet ,a kor játszik közre. Olyan 9 éves lehet. Lehet,hogy jobban tettük volna ,ha ivartalanítjuk? Mivel néhányan tartottak igény kiscicákra,nem tettük. Ez hiba lett volna?

Mi lehet a gond? Normálisnak mondható ,hogy nem törődik már a cicákkal vagy állatorvoshoz kell fordulni ? Én mit tehetnék? Mivel bírhatnám arra,hogy szoptasson ?

2016. szept. 3. 11:35
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Ha a kiscicák nem jutnak 3-4 óránként anyatejhez mindenképp vegyél nekik tejpótlót és etesd Te őket, ez nem játék, bele is halhatnak! Fresnapfban 1800 forint, persze nyilván a royal canin lenne a legjobb, de ez is tök jó. Utána nedves vattával körkörösen simogasd a pocijukat, meg a végbelük környékét, mint ahogy egy anyacica tenné a nyelvével, így stimulálva őket pisilésre, kakilásra. Tartsd Őket folyamatosan melegben, sok takaró, infralámpa, de nehogy mgesüsd őket véletlen!
2016. szept. 3. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!