Azt szeretnem kerdezni nosteny cicam 1'5eves paroztatni erdemes?
Nem érdemes.
Rengeteg macsek vágyik otthonra a menhelyeken, inkább segítsetek rajtuk.
Ivartalanítsd a macskádat, így sokkal kevesebb gond lesz vele, és sokkal kisebb az esélye jópár betegség kialakulásának.
Plusz, náluk is léteznek genetikai és nemi betegségek, mindig benne van a pakliban hogy valami lesz a cicá(k)val.
Nem leszek népszerű ezzel a válasszal, de attól függ :)
Én is jó állatbarát lévén, már kölyökkorukban ivartalanítottam mindkét (különböző nemű) macskámat, mostanra pedig nagyon megbántam.
Az egy dolog, hogy az összes ismerősünk morgolódik, mert mindenki szeretett volna egy "másodpéldányt" a gyönyörű nőstényünkből, szóval talán még elég se lett volna egy alomnyi kiscica (az egyikük minden ingótárgyát fel akarta ajánlani érte :D), biztosan elkeltek volna.
Na de mindkettő tökéletes macska, okosak, jólneveltek, szépek is, szívesen bevállaltunk volna még legalább egyet, ha tudjuk, hogy olyan lesz, mint ők.
Hagynunk kellett volna az első almot, megtartani belőle egy-két kiscicát, és csak utána ivartalaníttatni.
Persze késő bánat eb gondolat, marad két macskánk :)
Egyelőre az ember túlszaporodása veszélyezteti a bolygót. A ivartalanítás pártiak miért ivartalaníttatják magukat?
Mi fizetnénk nekik egy sört.:D
vagy amit akarnak. Ezzel adóznán a szebb jövőnek.:)
Igen utolsó, az ő munkásságuk engem nagyon emlékeztet egy olyan Chaplin bajszú emberére.
Abban igazat adok, hogy ne hagyuk agyba főbe szaporodni és elpusztulni szegényeket, de nyugateurópában nem is létezik ez a pökhendi szaporítózás, amit csodálok hogy itt még nem hangzott el.
Errefelé tudnak magénemberek is felelősségteljesen kisállatot tartani, és lehet utódjuk annélkül hogy valaki rossz szemmel nézne rájuk.
Ettől még a tenyésztők tenyészthetik és eladhatják a fajtatiszta jószágokat.
Ja, hogy itt egy házimacsek 80 euró? Meg egy fajtatiszta kutya 600 eurónál kezdődik?
Ja értem, pénzéert már rendben van...:)
"Egyelőre az ember túlszaporodása veszélyezteti a bolygót. A ivartalanítás pártiak miért ivartalaníttatják magukat?
Mi fizetnénk nekik egy sört.:D
vagy amit akarnak. Ezzel adóznán a szebb jövőnek.:"
ritka értelmes lehetsz
ezt a hülyeséget egyedül írtad ide, vagy valaki fogta a kezed?
jártas vagy egyáltalán a témában?
láttál már kóbór macskákat egyáltalán? vagy menhelyeket, ahol annyi szerencsétlen állat van, amiket nem tudnak hova rakni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!