Kell nekem ez a macska? Lelkiismeretfurdalás kísér.
Lehetne egy bengáli macskám. Talán az első negatívom ebben az,hogy nagy pénz ez,de ha bele gondolok hányszor dobtam már ki nagy pénzeket olyan dolgokra, amire más ember biztos nem tette meg. Akkor nem volt bennem ez az érzés!
Tökre azt érzem,hogy nem kéne elszakítani az anyjától. Meg ahogy a tenyésztőleírta,hogy őhogyan tartja..még a végén milliós nagyságrendű tartásdíja lesz.
Efféle benti állatunk még nem volt soha,macskánk volt sok..voltak bent is kint is, kaptak rendesen enni,inni,törődést,aztán önellátóak voltak..de egy bengáli macska " védett személy" már kb.. A tenyésztő nem engedi őket ki .. Egyedül talán én sem,mert biztos valaki ellopná.. Az,hogy kint bezárom az sem az én világom,de ha be van zárva a házba,számomra az is egy bezártság,hiába nagy a ház és tud menni ide oda.
A bengáli macska kb sima házi macska? Ha kiis engedem annyi az esély,hogy baj legyen,mint mondjuk egy házi macskánál? Talán én aggódom túl,de élhet úgy,mint egy simamacska? ( persze több rá fordított figyelemmel,hogy mindent megkapjon,amit kell) a legdurvább,ha bent elpusztul a házi macska meg elmegy ilyenkor,de bezárt macska nem tud.. Az állandó bezártságát meg testőrködsét nem akarom.
Én is bengáli gazdi vagyok, nem kell megijedni a tartásától.
Olyan, mint egy nagyon aktív, hangos sima házimacska. Egészségesek, nem lesz nagy az orvosi számla. Én applawssal etetek(superpremium táp) plusz hússal minden nap vacsira, vagyis gondolom ez a te szemszögedből a menő etetés. Egy macska kijön kb havi 4-5ezerből. A húst hentestől veszem, vegyesen mindent kapnak. Alomból én mondjuk drágát használok, de akár milyen meg fog felelni.
A benti tartás NEM kínzás az állatnak, emiatt nem kell aggódnod. Meg basszus most akarsz venni egy kölyköt, és ott tartunk, hogy mi lesz ha elpusztul? Várjunk már azzal még egy minimum 15 évet, jó?
Éppen kiengedheted, bár én nem teszem. Kaptak egy kifutót, oda se nagyon akar kimenni...kint annyi veszély leselkedik egy macskára. Az ő esetében csak eggyel több a veszély mint egy sima cicára, mert őt el is lopnák, az biztos, de autó, kutya, méreg, idióta emberek, fajtársaktól kapott sérülés...mennyi ideig éltek amúgy az eddigi cicáid?
Én forintba átszámolva 650 ezer ftot fizettem a kisszivemert...ha valami baja esne, nem a pénz érdekelne még így sem, hanem a lelki része. Soha nem engédném ki. Ez is mellékutca, napi 5x jár erre kocsi, nincs kinti kutya, de akkor sem.
Ha te bízol annyira a lakhelyedben, kiengedheted. A tenyésztő meg jó hogy védi, és mindentől félti az állatait, mivel valószínűleg többet fizetett egy példányért, mint egy milla, ha normális helyről hozta...szóval...
Viszont ha ennyire el vagy bizonytalanodva, én még várnék a döntéssel. 1000x rosszabb aktívabb mindenlében kanál lesz a macskád, az agyadra fog menni, ezt most mondom. És azért nem illik őket összehasonlítani cirmi cicával, ők jóval közelebb állnak a vadállatokhoz, mint cirmi. A legtöbbjük majdnem hogy inkább dísznek jó, mint igazi ragaszkodó bújós cicának. Nekem van akkora szerencsém, hogy az enyém a nyakamon lóg. Ő a legfiatalabb cicám, és csak ragaszkodó fajtájú cicáim vannak(sziámi, ragdoll maine coon) így valszeg eltanulhatta, ugyanis nemrég vendégül láttuk a tenyésztőjét, és még ő is meglepődött a bújós anyupicicicája kisszivem jellemén. Szóval ha szeretnél egy szép cicát kiskedvencnek, akit kiengedhetsz, nem vészes a tartása, menj el egy menhelyre, ott is fogsz találni fajtajellegűeket(sziámi, perzsa, maine stb) és hozz el inkább onnan egyet. Kezdő fajtatiszta cicának, ha ennyire bizonytalan vagy, nem ajánlom.
13# vagyok, köszönöm a "kedves" privát üzeneted. Bemásolom ide,hogy mindenkinek világos legyen milyen "inteligens" ember vagy. A csúnya szavak kipontozom, mivel a szűrőkön nem mennének át.
" Te ku..a hülye vagy ba.dmeg olyan vagy mintha valami apáca nevelédből jöttél volna vagy szűz ku..a azok ilyen elviselhetetlenek,mint te !! 22 évesen biztosan mindjárt kezdődik az iskola,de nem nekem!"
Egyébkènt 35 éves vagyok, de 22 évesen is ment már az inteligens kommunikáció.Neked látom nem.
A kérdező újabb kedves levele:
Most azt hiszed,hogy menő vagy sztár vagy mert kiraktad oda?! Ugy szembe kö.nélek ahogy a titanicon kö.ködtek! A ge.ibe se vagy sztár ba.dmeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!