Ivartalanításról mit kell tudni? Előtte/utána teendők?
Sajnos az időpontot még pár hete kérte az egyik rokonom, akkor nem jegyezte fel rendesen az utasításokat, így nem tudta elmondani, az állatorvos pedig nem vette ma fel a telefont, holnap azért még próbálom, de kíváncsi lennék, hogy mi az, ami biztos.
Kandúr macskáról van szó, délelőtt fogom vinni.
Enni/inni mikor lehet utoljára?
Gallér kell majd? A műtét után ehet/ihat aznap még?
Bezárni be kell? (Kinti cica)
Mennyi idő míg teljesen felébred?
Az almot nem használja sajnos, és nem szeretném, hogy a homokban fetrengjen sebbel a hasán, így fogalmam sincs, hova lehetne bezárni.
Minden tanácsnak örülök!:)
Egy kandúr cica ivartalanítási műtétje kb 20-25 percet vesz igénybe. Nem hasuri műtét, csupán a herezacsko lesz megvagva, minél kisebb helyen, kivagva a herék, elkotve a herevezetok. Mindez után, csupán ezüst spray-vel fújjuk be a műtéti területet, meg csak nem is varrunk, olyan kicsi, nem vérzik, és nincs megnyitva a hasureg. Adunk utána a cicának fájdalomcsillapítót, antibiotikumot. A műtét előtt nem reggelizhet, este ehet utoljára, mert az altatotol gyakran hanyhatnak a macskák, és ezt nem akarjuk.
Az Ébredés cica-es altatoszer fuggo, de kb 1 óra a teljes ébredés, és utána legközelebb este ehet-ihat, nehogy felrenyeljen. Nem fog ehenhalni :)
Gallér kellhet, ha nagyon nyalogatja a cica a területet, nehogy szetszedje a sebet. Bár mi annyira nem szoktunk adni gallert, ez a cica vermersekletetol függ.
Bezarni be kell, előtte, h ne egyen, utána, hogy ne egyen, meg mert még kicsit Kába lehet, nehogy fentakadjon valahol, vagy baja essen, illetve, ahogy Te is írtad, igaz, h nem hasuri műtét, de nem lenne jó, ha homok menne a sebbe.
Remélem elég kielégítő volt a válaszom :)
Műtét előtt 24 órával nem ehet, és kb. 6 órával előtte nem is ihat. Ezért már műtét előtt 1 nappal be kellene zárni, mivel egyébként nem tudod ellenőrizni, hogy eszik-iszik-e valamit, valahol. Ez fontos, mert ha nem üres gyomorral altatják, és hány, félrenyelhet is megfulladhat!
Műtét után is kb. 1 napig be kellene zárni őt. Enni-inni akkor kaphat, ha már teljesen magához tért az altatásból, nem bágyadt, nem szédül, tehát teljesen éber és koordinált a mozgása.
Kb. 1 nap, mire kipiheni az altató hatását teljesen.
Nálunk gallért nem adnak. Ha nálatok igen, akkor amíg gallér van rajta, bent kellene tartani.
Almot keverd homokkal, hátha úgy belemegy.
Köszi, azóta elértem a dokit, este ehet utoljára, viszont inni ihat.
Az álmot úgysem használja, megmutattam neki, hogyan kell használni, behoztam a lakásba 1 napra, sima hó okot is raktam a talcaba, de bezarva nem használja, arra koncentrál, hogy kijusson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!