Mi a véleményetek a korai ivartalanításról?
Laikusként nekem nem szimpatikus.
Szerintem nem jó egy fejlődő szervezetbe ilyen drasztikusan beavatkozni (nem csak a műtétre, az altatásra is gondolok).
Mi mindig megvártuk a 6 hónapos kort. A jelenlegi "kandúrunk" ragaszkodása egy kutyáéval vetekszik:) - de kicsi kora óta ilyen volt, az ivartalanítás egyik macskánk viselkedésére sem volt semmilyen hatással.
En szemely szerint nem tartom jo otletnek. A felepules nem sokkal gyorsabb, mint a 4-6honapos korbani ivartalanitasnal, cserebe "nagyito kell hozzza" ami mondjuk kanduroknal nem gond, de azert a nostenynel megiscsak...
Allitolag (nem tudok tenyleges statisztikarol, de) noveli a felnott kori hugycsoelzarodas kockazatat kanduroknal.
Szoval, szemely szerint csak "egy trukk arra, hogy a hobbycelra eladott allattal ne szaporitsanak"-nak tartom, de ez csak az en velemenyem.
Amugy meg, inkabb korai ivartalanitas, mint a sehogyan sem.
Köszönöm a válaszokat!
Abból kiindulva, hogy embereknél is kevésbé rizikós az altatás és bármiféle műtéti beavatkozás gyermekkorban, mint a kor előrehaladtával, én nem tartom veszélyesnek a cicákra nézve sem. De ez csak az én személyes véleményem, attól még nem biztos, hogy így van.
Az állatorvosok is különböző véleményen vannak erről, ezért voltam kíváncsi más véleményekre, tapasztalatokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!