Megharapott egy idegen macska, semmit nem tudunk róla! Mit tegyünk?
Én azt javaslom nektek, hogy menjetek vissza a dokihoz, és kérdezzétek meg ugyanezt amit itt kérdeztél. Szerintem nem fogja leharapni a fejeteket, amiért bátorkodtatok újra bemenni emiatt az ügy miatt. Szerintem azért annyira ne aggódjatok, nem hinném hogy lenne különösebb baja. Az az állat, ami nem veszett, de elidegenedett az embertől, ugyanúgy megharaphat bárkit.
Remélem minden rendbe jön! :)
Nem lesz semmi baja ha megkapja az oltást.
Oké , hogy beofgják ,de sosem várják meg a 2 hetet, két hét alatt a veszettség elterjedhet annyira, hogy nem lehet visszafordítani.
Orvos és kérjétek azt az oltást.
Fentiekhez csatlakozom.
Továbbá: a macskaharapás azért veszélyesebb (lehet) mint pl. egy kutyáé, mert a macseknak tűhegyes fogai vékony, de mély sebet ejtenek. Nem önmagában a macska a veszélyesebb, hanem a seb mélysége, ami külsőleg nem látszik, viszont nagyon sok baktériumot be tud gyűjteni. A sebet tehát addig is védeni (beragasztani) kell, míg megint orvoshoz nem mentek, és óvakodni minden baktériumforrástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!