A ti macskátok is ilyen válogatós?
Egy rideg tartású (tehát télen-nyáron, éjjel-nappal a szabadban élő) macskánk van. A maradékok és a házi kosztok viszonylatában IGEN, baromi válogatós. Bosszantó is, amikor pl. kedvenc pörköltemből megkínálom, és finnyákolva ott hagyja :-)
Amikor vadászik, akkor is (legalábbis ahogy megfigyeltük), soha nem fog verebet! Csak énekesmadarakat fog és fogyaszt, de verebet és fecskét nem is fog egyáltalán.
Amiből viszont válogatás nélkül mindent felzabál, az a bármilyen macskatáp és az élő hal, vagy a döglött. A szárított halat is megeszi, viszont a konzervhalat már nem.
De mindent egybevetve határozottan ki merem jelenteni, hogy igen, válogatós.
Én is mindig azt olvastam, hallottam, hogy álljunk rá egy márkára. Hát én ráálltam, még előtte, az a baj, hogy a macska is. Majd egyszer kezembe került egyetlen könyv (van itthon vagy hat), ami azt írta, hogy váltogassuk a tápot, mert különben a macska válogatós lesz. Azt hittem, felrobbanok! Közben én fokozatosan bővítettem az étrendjét, mert az agyamra ment, meg nem is tartottam egészségesnek, hogy csak egyfélét eszik. Szárazat közben váltottunk.
Szerintem maradj a változatosság mellett. Esetleg ne négyet váltogassál, csak kettőt, lehet, hogy a négy sok neki, és azért nem nyúl hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!