Nyaralni a cicussal?
A családommal megyunk nyaralni Siofokra 4 napra.
úgy döntöttünk hogy hozzuk magunkkal az 1 éves "kis"fiú cicánkat mivel nem tudjuk kire itthonhagyni úgy döntöttünk hogy hozzuk magunkal,ő 1 kijárós cica. Július 22,23,24,25 re megyunk. 2,5 órás az ut,vonattal megyunk.már szoktatom a hámra és a pórázra. Valamint utálja a szállító boxot.hogy tudnám rá venni hogy bemenjen? (próbáltam jutalom falattal is rávenni hogy bemenjen,de sikertelenül)
olvastam a neten hogy állatorvostol lehet venni nyugtatót,mennyi ideig tart a hatása?
Először is: semmiképp ne pórázon vidd fel a vonatra. Kiszámíthatatlanul fog reagálni, megijed, kitépi magát a kezedből, elszalad. Amúgy szerintem nem is engednék fel hámmal, csak boxban. Sérüléseket okozhat magának is, neked is, másoknak is.
Hidd el, jobb neki az úton a szállítódobozban, ott meg tud lapulni, egy fokkal nagyobb biztonságban érzi magát még akkor is, ha nem szereti. Tedd be a megszokott takaróját, hogy legyen valami ismerős szag. Esetleg némi jutalomfalatot, de ne sokat, mert lehet, hogy meg sem eszi. Ha nem megy be magától, akkor tedd be te.
Az úton ki ne vedd a boxból, pisilés miatt sem kell aggódni, annyit kibír. Csak akkor engedd ki, ha már zárt helyiségben vagytok.
Az előző válaszadónak is igaza van, a macskák nagy részét nagyon megviseli a környezetváltozás. Persze vannak kivételek is. Van, amelyik szeret utazni, de ebből elég kevés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!