Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ti elmennétek így nyaralni?

Ti elmennétek így nyaralni?

Figyelt kérdés

Leírom a tényeket, ezeken változtatni nem tudok, a vélemények érdekelnek.

Idén államvizsgázom, az lenne magamnak az ajándék, hogy elmegyünk anyukámmal Görögországba. 10 napról lenne szó és van egy cicánk... Ketten élünk, a testvérem tudna jönni etetni naponta, de szeretgetni nem nagyon tudná, egyrészt, mert elég vad, nincs idegenekhez szokva (hozzánk nem jár fel senki, tesóm is ritkán) és velünk se bújós, csak ha épp rá jön, másrészt a nővérem allergiás a macskákra, vagyis nagyon szereti őket, simán simogatná (ha hagyná) de hamar viszketni, könnyezni kezd, meg köhögni egyre erősebben. Ami aggaszt, hogy ez a vad cica, azért anyukámat nagyon szereti. Tehát pl. nem szeretjük, ha kimegy a konyhába, ezért, ha anya kint van, őt bezárja velem a nappaliba, amire a macska hangosan "énekelni" kezd és addig nem hagyja abba, míg ki nem engedjük, vagy anya nem jön be. Félek, hogy ez a 10 nap neki nagyon sok lenne, mindenféle emberi kontakt nélkül. Egyedüli panel cica, kiengedni nem szoktuk sehova. Más megoldás sajnos nincs, csak amit leírtam. Ti mit gondoltok, elmennétek így nyugodt szívvel nyaralni?

2015. márc. 22. 19:37
 1/10 mi a fene ***** válasza:
0%
vinném magammal,de nem külföldre mennék, vagy beadnám vmi állatmenhelyre.
2015. márc. 22. 19:48
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha nehéz szívvel is de elmennék, csak annyit kérnék hogy minden nap nézzék meg rendesen a cicát, hogy tényleg minden rendben van-e vele, eszik, iszik, piszkít rendesen. Azért csak Görögországról van szó én a fél karom odaadnám azért, hogy végre eljussak valahova és lássam a tengert... :D még lenne is aki figyeljen a cicára szóval szerintem nem lesz semmi gond, menj el nyaralni, megérdemled!
2015. márc. 22. 19:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Állatmenhelyre leadni a cicát csak azért mert elmennek nyaralni? o.O remélem cicapanzióra gondoltál inkább, az állatmenhelyek nem nyaralók állatainak nyújtanak átmeneti gondoskodást és szállást.
2015. márc. 22. 19:52
 4/10 anonim ***** válasza:
91%

A helyedben elmennék. Pontosan ismerem a helyzeted, nekem most egy hónapra kell "kölcsön adnom" a cicámat, de nincs más választásom.

Ne vond meg magadtól ezt a kis pihenést. Enni fog kapni, ha hazaértek, akkor pedig lehet pár napig (óráig) harag lesz, aztán megy minden ugyan úgy, ahogy eddig.

De azért majd írj, hogy hogy sikerült, ha elmentek! :)

2015. márc. 22. 19:55
 5/10 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy nagyon szeretnék menni, mert ráadásként félig görög vagyok, de anyagiak miatt ritkán jutunk el... A cicát viszont nagyon szeretem, és olyan rémtörténeteket olvasni (többek között itt is) hogy megbolondul meg hasonlók... Esténként, ha odabújok anyuhoz, jön a cica is közénk, meg pl. amint anya hazajön, akkor megy el hmm... nagy wc-ni, ha én hazajövök rögtön szalad a kis kaparójához és vadul kapar, mert örül, stb. Tehát akármilyen vad, látszik, hogy fontosak vagyunk neki és 10 nap, az 10 nap... Persze az alom, víz, kaja cserélve lenne, de akkor is nehéz. Egyébként köszönöm a válaszokat, nagyon aranyosak vagytok! :)
2015. márc. 22. 20:08
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem lesz a cicának az ég világon semmi baja. Minden nap nézzen rá tesód legalább 1 alkalommal, ha belefér, akkor többször is. Természetesen kaja, víz, alom legyen rendben. Persze, hogy szeret, engem is szeret kutyám is, macskáim is, megjövök, a macskák sorban ülnek az ajtó előtt, mert már megismerik az autó hangját, várják, hogy bejöjjek. Én mondjuk belföldön utazok sokat (szüleim az Alföldön, én a Dunántúlon), viszonylag sokszor hagyom őket otthon egyedül, de nem lett belőle még semmi gond. Jelenleg 3an vannak, de az elején csak egyedül volt az egyik, akkor sem volt semmi gond. Egyszer egy függönyöm bánta, de akkor még 2 fiatal kis játékos rosszcsont volt, valószínű játék hevében áldozattá vált. Ha éhes lesz, akkor úgyis eszik, a wc-re kell mennie, úgysem fogja tudni szorongatni, az első 2 nap lehet többet fog majd nyávogni, mégis csak változott valami, de nem lesz depressziós, nem lesz bélcsavarodása meg semmi.

Vagy a másik megoldás az állatpanzió, de ott nem elég, hogy idegen emberek, félős cica, de még a hely is más, bezárják egy ketrecbe, hallgatja az ott lévő kutyákat, macskákat... Szerintem sokkal nagyobb stressz neki, mint ha otthon marad.

2015. márc. 23. 07:27
 7/10 anonim ***** válasza:

Én nem mennék el így...

Nekem is van cicám, a hétvégén mi is pont azt szerveztük, hogy az egyhetes külföldi nyaralásunk alatt ki lesz a cicával. Az én cicám is szobacica, sosem volt kint, egy nap max. 8 órát van egyedül, biztosan megbolondulna, ha egy hétig csak napi 2*10 percet lenne vele valaki. Ő nem is a szeretgetést igényli, hanem inkább a társaságot.

Néztük a cicapanziót is, de 1*1*2 m-es lyukakba zárják őket... Az azért nem ugyanaz, minthogy a 60 nm-es lakásban + 10 nm terasz oda megy, ahova akar... Plusz, a cicapanzió itt Budapesten 1700-1800 Ft / nap, ha anyagilag nem álltok jól, ez a közel 20 ezer Ft gondolom nem lenne megfizethető.

Mi öcsémhez fogjuk vinni a cicát, ott is kb. 8-9 órát lesz egyedül, mintha otthon lennénk.

Te tudod, és a Te dolgod, de én így nem tudnék nyugodt szívvel pancsikolni a tengerben.

2015. márc. 23. 10:21
 8/10 anonim ***** válasza:
Ha az anyagiak, mondjuk az a 20 ezer panzióra sok (félre ne értsetek, abszolút nem vagyok panziópárti, az csak egy utolsó után lehetőség lenne nálam is), akkor a macska utaztatása mennyi? Gondolom nem autóval ruccannátok le Görögbe, repcsin plusz költség, ha nincs bechipelve (márpedig az kell a határon átvitelhez), akkor az is plusz költség, egészségügyi kiskönyv kiállíttatása, és társai... Anyagiakban akkor is költesz rá annyit, mint egy panzióra, ráadásul a macskát vad idegen helyen hagyod egyedül 8-9 órákra, idegen szagok, idegen tárgyak, hangok... Semmivel nem jár kevesebb stresszel, mint ha otthon hagyod a már megszokott környezetében, ahol tudja, hol az alom, hol a tál, a víz, tudja, hova tud elmenni pihenni, ismer minden kis zugot, arról nem is beszélve, hogy a több órás út egy macskaszállítóba bezárva kegyetlen stressz. Ha otthon hagyod, de a fizikai szükségletei ki vannak elégítve, 10 napig nem lesz az ég világon semmi baja, nem fog beleőrülni, a számára rengeteg megszokott, biztos pontból csak az ember fog neki hiányozni, nem pedig minden egyéb, és még a vadidegen helyen is 8-9 órákra egyedül marad... Na ott tuti megzakkan...
2015. márc. 23. 10:50
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom miből jött le, de magunkkal vinni biztosan nem tudjuk, a panziót meg kitudnánk fizetni, de eszemben sincs idegen macskákhoz vinni, raboskodni egy ketrecben, mikor a macska helyhez kötődik, és van aki ellássa. Egy verzió, hogy megyünk és a tesóm eteti, 2., hogy egyáltalán nem megyünk. Köztes megoldás nincs. Arra gondoltam, hogy nyár még odébb van, esetleg mostanában megpróbálnánk 2 napra egyedül hagyni (tesóm felmenne etetni), aztán meglátjuk, hogy viseli. Köszönöm a további válaszokat.
2015. márc. 23. 13:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Minden nap legyen valaki aki benéz, ad vizet és kaját, cseréli az almot, akkor simán kibírja. Esetleg lehet valami időkapcsolóval tévét bekapcsolni neki.

Arra kell ügyelni ki ne slisszoljon, és megbízható emberre legyen bízva, aki nem felejti el.

Naponta rákérdezni telefonon, hogy volt-e.

Ip kamera sem drága egyébként, neten rá lehet nézni.

2015. márc. 23. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!