Ti elmennétek így nyaralni?
Leírom a tényeket, ezeken változtatni nem tudok, a vélemények érdekelnek.
Idén államvizsgázom, az lenne magamnak az ajándék, hogy elmegyünk anyukámmal Görögországba. 10 napról lenne szó és van egy cicánk... Ketten élünk, a testvérem tudna jönni etetni naponta, de szeretgetni nem nagyon tudná, egyrészt, mert elég vad, nincs idegenekhez szokva (hozzánk nem jár fel senki, tesóm is ritkán) és velünk se bújós, csak ha épp rá jön, másrészt a nővérem allergiás a macskákra, vagyis nagyon szereti őket, simán simogatná (ha hagyná) de hamar viszketni, könnyezni kezd, meg köhögni egyre erősebben. Ami aggaszt, hogy ez a vad cica, azért anyukámat nagyon szereti. Tehát pl. nem szeretjük, ha kimegy a konyhába, ezért, ha anya kint van, őt bezárja velem a nappaliba, amire a macska hangosan "énekelni" kezd és addig nem hagyja abba, míg ki nem engedjük, vagy anya nem jön be. Félek, hogy ez a 10 nap neki nagyon sok lenne, mindenféle emberi kontakt nélkül. Egyedüli panel cica, kiengedni nem szoktuk sehova. Más megoldás sajnos nincs, csak amit leírtam. Ti mit gondoltok, elmennétek így nyugodt szívvel nyaralni?
A helyedben elmennék. Pontosan ismerem a helyzeted, nekem most egy hónapra kell "kölcsön adnom" a cicámat, de nincs más választásom.
Ne vond meg magadtól ezt a kis pihenést. Enni fog kapni, ha hazaértek, akkor pedig lehet pár napig (óráig) harag lesz, aztán megy minden ugyan úgy, ahogy eddig.
De azért majd írj, hogy hogy sikerült, ha elmentek! :)
Nem lesz a cicának az ég világon semmi baja. Minden nap nézzen rá tesód legalább 1 alkalommal, ha belefér, akkor többször is. Természetesen kaja, víz, alom legyen rendben. Persze, hogy szeret, engem is szeret kutyám is, macskáim is, megjövök, a macskák sorban ülnek az ajtó előtt, mert már megismerik az autó hangját, várják, hogy bejöjjek. Én mondjuk belföldön utazok sokat (szüleim az Alföldön, én a Dunántúlon), viszonylag sokszor hagyom őket otthon egyedül, de nem lett belőle még semmi gond. Jelenleg 3an vannak, de az elején csak egyedül volt az egyik, akkor sem volt semmi gond. Egyszer egy függönyöm bánta, de akkor még 2 fiatal kis játékos rosszcsont volt, valószínű játék hevében áldozattá vált. Ha éhes lesz, akkor úgyis eszik, a wc-re kell mennie, úgysem fogja tudni szorongatni, az első 2 nap lehet többet fog majd nyávogni, mégis csak változott valami, de nem lesz depressziós, nem lesz bélcsavarodása meg semmi.
Vagy a másik megoldás az állatpanzió, de ott nem elég, hogy idegen emberek, félős cica, de még a hely is más, bezárják egy ketrecbe, hallgatja az ott lévő kutyákat, macskákat... Szerintem sokkal nagyobb stressz neki, mint ha otthon marad.
Én nem mennék el így...
Nekem is van cicám, a hétvégén mi is pont azt szerveztük, hogy az egyhetes külföldi nyaralásunk alatt ki lesz a cicával. Az én cicám is szobacica, sosem volt kint, egy nap max. 8 órát van egyedül, biztosan megbolondulna, ha egy hétig csak napi 2*10 percet lenne vele valaki. Ő nem is a szeretgetést igényli, hanem inkább a társaságot.
Néztük a cicapanziót is, de 1*1*2 m-es lyukakba zárják őket... Az azért nem ugyanaz, minthogy a 60 nm-es lakásban + 10 nm terasz oda megy, ahova akar... Plusz, a cicapanzió itt Budapesten 1700-1800 Ft / nap, ha anyagilag nem álltok jól, ez a közel 20 ezer Ft gondolom nem lenne megfizethető.
Mi öcsémhez fogjuk vinni a cicát, ott is kb. 8-9 órát lesz egyedül, mintha otthon lennénk.
Te tudod, és a Te dolgod, de én így nem tudnék nyugodt szívvel pancsikolni a tengerben.
Minden nap legyen valaki aki benéz, ad vizet és kaját, cseréli az almot, akkor simán kibírja. Esetleg lehet valami időkapcsolóval tévét bekapcsolni neki.
Arra kell ügyelni ki ne slisszoljon, és megbízható emberre legyen bízva, aki nem felejti el.
Naponta rákérdezni telefonon, hogy volt-e.
Ip kamera sem drága egyébként, neten rá lehet nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!