S. O. S! a cicát elütötték, mit tegyek?
Sziasztok!
Körülbelül negyed órája elütöttek a házunk előtt egy fiatal 4-5 hónap körüli cicát, valószínűleg belső vérzése van, Tiszafüredhez legközelebb hol van ügyeletes állatklinika ahova elvihetjük? A holnapot nem hiszem, hogy megélné, így sürgős.
Szép dolog volt tőled :) Példaértékű.
Mennyibe került egyébként ez a procedúra?
Nem bírom ki, muszáj írnom! Nagyon-nagyon örülök, hogy vannak még EMBEREK a világon, hogy van olyan, aki észre veszi, hogy egy állat ugyanúgy érez, és szüksége van a segítségre. Amikor olvastam a fejleményeket, még a könny is kicsordult a szememből (hasonló módon, bár nem ilyen súlyos sérülésekkel került hozzám az akkor 5 hetes, most 6 éves cicám), tudom, hogy egy éjszakai telefon micsoda nehézség és küzdelem tud lenni, egy hétköznapi hős vagy a szememben, így ismeretlenül is! :)
Szörnyű, ami a cicával történt, nagyon remélem, hogy minden rendben lesz, kérlek, majd egy pár mondatban írd meg, hogy mi lett a kismanóval! Sok sikert, kitartást és mielőbbi gyógyulást kívánok Nektek!
Kedves Kérdező!
Írnál, még nekünk a Budapesti Állatkórházról?
Tanulságos lehet másoknak is, hogy ilyen súlyos sérülések esetében is van remény. Sokunk nincs tisztában az állatkórházak felszereltségével és azzal, hogy milyen szintű beavatkozásokat tudnak elvégezni adott esetben!
A belek roncsolódása embernél nagyon súlyos, általában stómát kap a beteg és kikötik a végbelét a hasfalára...
35 ezer körül tartunk anyagiakban, de még nincs minden fizetve, mivel a cica még a kórház lakója lesz egy darabig.
A bele egy helyen perforálódott, és nem volt nagy a seb, illetve hála égnek ott voltunk a baleset idején, és hálistennek rá kb 25 percre már az orvosnál volt. Akit esetleg megilyesztenék az összeggel az vegye figyelembe az állat súlyos állapotát, és hogy 2 orvos műtötte, egy átlag műtét am igen 10 körül van. Ha érdekel titeket az állapota, írok majd róla, csinálok majd képet is.
A kórházzal amúgy én nagyon meg vagyok elégedve, ő a 3. állat akit megmentettek életveszélyes állapotból. (Egy 2 hónapos németjuhászt aki valószínűldg olajat vagy benzint nyalt fel a garázsban, 5 orvos akarta leoltani, csak ők próbálták megmenteni, 1 hétig infúzión élt, és túlélte(ekkor még gyerek vtam így nem tudom az árakat.) A másik meg szintén egy medencetörés kóbor kutyus volt, beagle jeleggel, neki fémlemezzel és csavarokkal rakták össze a medencéjét, őt szüleim fogadták be.(a cica még növésben van így neki nem lehetett lemezelni).
Valaki írt üzenetet, de ide válaszolok ha nem baj, ha már írom ezt, nő vagyok, nem fiú. :)
Szia!
Köszönjük az infókat!
(De mi értelme volt leírni, hogy nő, vagy férfi vagy? Na jó. Ez irreleváns infó.)
Sziasztok!
A cica épül és szépül, már otthon van.
Egy hét múlva doki, majd újra kontroll, elkezdte az oltásokat is megkapni.
A gazdáját megtaláltam... hát most lehet el fogtok itélni, de volt velük egy szép veszekedésem... felkerestem őket, megbeszéltem velük egy találkozót a házuknál. Van vagy 5 nagyobb cicájuk, vékonyak, bolhásak, az egyik 3 picit szoptat, természetesen egy sem ivartalan, spáros macskakonzarven élnek. Ennyi nekem bőven elég volt, hogy bocsánatot kérjek, és közöljem, a cicának új gazdik keresek. Természetesen jött a perpatvar, hogy milyen jogon, az az övé, ráadásul a kisunoka kedvenc cicája, mennyit sírt, hogy eltünt, és milyen boldog volt amikor közöltem, hogy megvan a cica, hogy merem ezt mondani stb...aztán úgy búcsúzott, hogy nem érdekli, ha el is pusztul dögöljön is meg, úgy is vannak most is kicsik, meg a másik macskája is terhes... én további szép napot kívántam, és eljöttem.
A cicát végül unokahúgomék fogadták be, akik első látásra beleszerettek, az amúgy tündéri, eleven, kedves csöppségbe.
A gázoló sajnos még nincs meg, remélem sikerül őt is megtalálni, mert a mai napig felmegy a vérnyomásom ha visszagondolok rá, és szívesen kiadnám magamból ezt a dühöt.
2 kép a cicusról, még műtétre várva, és a hazafele úton, az új gazdáihoz.
Kedves 16-os. Mint írtam a szövegben is, valaki megkérdezte tőlem üzenetben a nemem, és ide válaszoltam neki. Az a része nem neked szólt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!