Hogyan szelidítsem meg a vad cicát?
Befogadtunk az utcáról egy kb. Két hónapos cicát, de nagyon vad. Megfogni is alig lehetett mert harap és karmol. Most ideiglenesen a fürdőszobában lakik, ott elbújt és néha előjön. Nem fél tőlünk. Odajön de fúj ránk. Kajával próbálkoztunk de semmi. Most nagyon nyávog szegény egyedül..
Mit tehetnénk? Meg fog szokni minket meg a helyzetet vagy felesleges a próbálkozás?
Hidd el, meg fog szokni titeket. Addig sok türelmet kívánok.
Nekem volt hasonló cicám, csak a többi macskával volt el. . Aztán egyszer csak úgy döntött, ő közeledik felém :) Nagyon boldog voltam, onnantól kezdve nem húzódott el tőlünk. A cicátok egyedül volt? Nem volt tesója?
Az utcáról fogadtuk be lehet volt neki de mi nem láttuk.
Mit tehetnénk?nagyon sajnaljuk a keserves nyávogását :c
Az első jó nagy marha. Azért, mert páran leragadtak a múlt században és ismeretlen fogalom számukra az ivartalanítás, még nincs olyan, hogy utcamacska.
De hogy válaszoljak a kérdésre is: türelem! Alapvetően egy kiscica barátságos. Nyilván nem szokott emberhez, emellett a tapasztalatai is rosszak lehetnek ha ennyire fél. Ha türelmes vagy akkor meg fog szokni. Amikor kajaidő van és eszik, akkor próbáld meg a kezedből etetni. Ha nem fogadja el akkor várd meg amíg a tálból eszik és maradj ott vele. Ha tudod, akkor evés közben simogasd (fokozatosan). Az sem árt, ha folyamatosan beszélsz hozzá. Legyél vele sokat, hogy szokja a hangod és a jelenléted. Jutalomfalattal is próbálkozhatsz, azt szokták szeretni. Meg cicatejjel is. Az a lényeg, hogy a rossz tapasztalatai ellenére téged egy kellemes dologgal kapcsoljon össze. Viszont ne erőltesd rá magad, ha elege van, akkor hagyd békén és fokozatosan, minden nao egyre többet foglalkozz vele és simogasd. Meg fog szelidülni, nyugi. :) még nagyon pici, nála "rosszabb" macskát is szelidítettem már. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!