Elhoznátok ezt a cicát?
Csak kezelni kell, gondolom atkás a füle.
Mondjuk cicákat ingyen is lehet szerezni, miért fizetsz érte?
Nem tűnik úgy (jó, hát így távolról mit tudok én), hogy komoly baja lenne, bizonyára teljesen OK a terved.
A bolháktól félj a legkevésbé, azokkal könnyű elbánni. Nekünk kinti macskáink voltak évtizedekig, láttam már pár bolhát. A fürdést nem szeretik. Soha nem jött belém bolha a macskákból, de egyszer volt a kertben egy bolhafészek, amibe beleléptem. Az esti fürdéskor megszűnt a probléma, egyszerűen nem marad bent egy tisztálkodó emberben s a macskákból is könnyen kiirtható. Nálatok eleve a macska a forrás, a legelején bolhátlanítás meg amit kell és szinte tuti, hogy rendben lesz.
Ha visszaadják a pénzedet, ne hozd el, és legközelebb ne fizess a "semmiért" (hiszen se oltása, semmi), mikor minden tele van kidobott cicával. Hidd el, egy "sima" házicica is tökéletes társ lesz, szeretni fogjátok :)
Ha mégis elhozod, akkor első utad az orvoshoz vezessen. Bolhairtás, féreghajtás, majd oltások.
A nagyobb baj, hogy ilyen helyeken nem szokták szűretni a macskákat például a macska-AIDS-re sem, nincs kizárva, hogy a kicsi fertőzött. Ez a betegség emberre nem veszélyes ugyan, de a macskákra nézve halálos, gyógyíthatatlan. Vérteszttel kimutatható.
Egyébként ha orvoshoz viszed, kikezeled a bajaiból (fülatka, bolha, féreg), és megfürdeted, utána természetesen ápolt benti cica lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!